20.08.2009. / 15:39

Autor: Andrea Belin

3 prava razloga zbog kojih žene najčešće odbijaju seks

Kako bi se seksualna želja povećala, žene se mogu podvrgnuti hormonskim terapijama koje pozitivno utječu na libido

3 su osnovna razloga zbog kojih žene odbijaju seks3 su osnovna razloga zbog kojih žene odbijaju seksStatistike pokazuju da čak trećina žena u dobi između osamnaest i šezdeset godina ima problema sa smanjenim libidom. Ako je problem samo privremenen nema razloga za brigu jer se seksualna želja može smnanjiti nakon ulaska žene u menopauzu, poslije poroda ili za vrijeme menstrualnog ciklusa kada su hormonske promjene najizraženije. Međutim, malo je partnera koji u takvim situacijama imaju razumijevanja!

Hormoni

Kada je žena u depresiji, o seksu uopće ne razmišlja, no ukoliko joj partner pomogne da se oraspoloži, velika je vjerojatnost da će se vrlo brzo poželjeti zabaviti u spavaćoj sobi.
U menopauzi se također javljaju hormonske promjene i sasvim je prirodno da je tada seksualna želja kod pripadnica ljepšeg spola smanjena. Vlažnost vagine se smanjuje i većina žena se u menopauzi žali na bolove tijekom spolnog odnosa.

Fizički problem

Sve je više žena koje se, na žalost bore s različitim bolestima kao što je rak dojke ili su se zbog zdravstvenih problema na spolnim organima morale podvrgnuti kirurškom zahvatu. Kod takvih žena seksualna želja je također smanjena. Kako bi se seksualna želja povećala, žene se mogu podvrgnuti hormonskim terapijama koje pozitivno utječu na libido. Na žalost, takve terapije ne garantiraju uspjeh kod apsolutno svake žene. One koje nakon toga ne primjećuju nikakve rezultate, trebale bi se posavjetovati s ginekologom.

Strah od odbijanja

Neke pripadnice ljepšeg spola nemaju nikakvih fizičkih problema već se jednostavno boje da će ih nakon iskazivanja želje za seksom, partner odbiti što kod žena izaziva dodatne frustracije. Osjećaju se neprivlačnima i nakon toga samopouzdanje im je najanižoj mogućoj razini. Na žalost samopouzdanje im može vratiti samo njihov partner ili neka stručna osoba s kojom bi možda trebale porazgovarati.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

registracija
21/8/09

verdedoona, 21.08.09. 13:09

Mislim da bi i autorica članka trebala porazgovarati sa nekom stručnom osobom od novinarstva!
Sezona kiselih krastavaca,ha?! Ovo je napisano kako bi se reklo da je napisano - strava. To su osobna iskustva?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika