20.08.2009. / 23:10

Autor: Ivica Medo

Jurčić: Tempirao sam formu za Ligu prvaka, to su bili moji snovi

Nakon utakmice s Heartskom kojeg je Dinamo pobijedio s visokih 4:0, a mogao je i s duplo većom razlikom, trener "modrih" Kruno Jurčić zažalio je što nije doveo momčad do utakmice za Ligu prvaka

Krunoslav JurčićKrunoslav Jurčić"Zadovoljan sam prezentacijom i rezultatom. Naravno još uvijek respektiram protivnika. Uspjeli smo u nakani da nametnemo svoj stil, nogomet s kratkim dodavanjima, dobro smo ih snimili, ali to bi bilo uzalud da moji igrači nisu dobro stajali na terenu", izjavio je Jurčić na početku press-konferencije.

"Inzistiram da budemo ekipa koja može kontrolirati ritam utakmice. Kad nas navijači tako nose, onda se izvlači maksimum i zahvala njima i ljudima koji su složili ovaj teren i koji su nam omogućili da igramo ovu utakmicu", rekao je Jurčić.

Je li travnjak razlog da Dinamo nije pobijedio s većom razlikom?

"Ovaj travnjak je bio dosta kvalitetan, osim možda na sredini terena, no nije utjecao na našu igru. Ponosan sam na moju ekipu, tempirali smo formu za završno kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, to su bili moji snovi. Nažalost nismo igrali utakmicu za Ligu prvaka, ali dobro je da smo sada odigrali ovako dobro."

Propustili ste puno izglednih prilika.

"Možda nije vrijeme da govorim o lošim stranama moje momčadi. Ako želimo bolje rezultate, moramo bolje koristiti stopostotne šanse. Neoprostivo je promašiti toliko šansi, u nekim tvrđim utakmicama to može biti kobno."

Što je s Ettom i jeste li zadovoljni s igračima s klupe?

"Etto je ozlijedio zadnju ložu. Šteta, jer je bio je u strašnoj formi, međutim, jako sam sretan zbog reakcije Tomečaka, Calella i Kramarića. Ušli su s klupe i odigrali odlično."

Bi li Dinamo s ovom formom prošao Red Bull Salzburg?

"Ne rado se vraćam na taj period i ne volim govoriti hipotetski. Mogu samo reći da je priprema za utakmicu bila ista. No, da bi napravili dobar kolač, morate imati kvalitetno tijesto."

Imali ste 29 udaraca na gol, 16 u okvir vrata. Jeste li izenađeni tolikom dominacijom? upitao je jedan škotski novinar.

"Ne znam kako je to kod vas u Škotskoj, ali već kod prve lošije utakmice sve će se ovo zaboraviti", izjavio je na kraju utakmice Jurčić.

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika