21.08.2009. / 22:00

Autor: Dean Sinovčić

Rourke: Želim telefonski broj Blanke Vlašić

Rourke se dodatno zaintrigirao za hrvatske djevojke jer je zajedno sa Arronofskym u četvrtak uvečer gledao svjetsko atletsko prvenstvo u Berlinu

Mickey Rourke (Foto: T. Smoljanović)Mickey Rourke (Foto: T. Smoljanović)Mickey Rourke i redatelj filma «Hrvač» Darren Aronofsky održali su u petak predvečer konferenciju za novinare na terasi dubrovačkog hotela «Excelsior» gdje je otkrivena tajna kako je Rourke uopće došao u Hrvatsku.

»Čuo sam da ću u Hrvatskoj naići na zgodne djevojke», bio je iskren Rourke, a to je čuo upravo od Arronofskog koji je sve to potvrdio riječima «Znao sam kako da ga uvjerim da dođe». I tako su njih dvojica došli prvo u Sarajevo a zatim u Dubrovnik u sklopu suradnje Sarajevo Film Festivala i kompanije Jadranski luksuzni hoteli vlasnika Gorana Štroka. Rourke se dodatno zaintrigirao za hrvatske djevojke jer je zajedno sa Arronofskym u četvrtak uvečer gledao svjetsko atletsko prvenstvo u Berlinu te su obojica bili zadivljeni uspjehom Blanke Vlašić na što je Rourke rekao «Želim telefonski broj te djevojke».

Rourke i Aronofsky kasnili su na konferenciju za novinare pola sata, pet minuta manje no što je Rourke kasnio u Sarajevu, a u Dubrovniku su pretežno govorili o filmu «Hrvač». Kako je rekao Rourke, on i Aronofsky susreli su se u coffe shopu u New Yorku gdje mu je Aronofsky rekao «Karijera ti je sjebana, ali trebaš me slušati, trebaš me cijeniti tijekom snimanja filma» i sve će biti u redu. I rekao mu je još nešto. «Ne mogu te platiti». Snimanje filma «Hrvač» je trajalo 35 dana pri čemu je Aronofsky stalno provocirao Rourkea govoreći mu «zar je ovo sve što možeš, pa to je 50 posto» i tako ga tjerao da da sve od sebe. Rourke je prvo osam mjeseci dizao utege, zatim tri mjeseca vježbao hrvačku koreografiju te se udebljao 15 kilograma. «Moja koljena su i sada sjebana jer moje tijelo nije naviklo nositi toliku težinu. U dva mjeseca tri puta sam išao na magnetsku rezonancu».

Za kraj stiglo je neizbježno pitanje vezano za žene koje je glasilo «kome pripada srce koje nosite na lančiću oko vrata» na što je Rourke odgovorio «To je srce trebalo pripasti jednoj drugoj osobi ali to je duga priča». Nakon toga Rourke je dobio i poklon od gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića, kravatu s motivom Dubrovnika, od Gorana Štroka je dobio kip Svetog Vlaha a od zlatarne Križek vrijedan nakit.

Fotogalerija

  • Mickey Rourke (Foto: T. Smoljanović)
  • U publici je bio i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (Foto: T. Smoljanović)
  • Darren Aronofsky (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)
  • Rourke je dobio na poklon kravatu (Foto: T. Smoljanović)
  • Koju je odmah isprobao (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)
  • Među poklonima se našla i statua Sv. Vlaha (Foto: T. Smoljanović)
  • Ali i umjetnička slika (Foto: T. Smoljanović)
  • (Foto: T. Smoljanović)

Vezane vijesti

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Mickey Rourke dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Američki glumac i bivši boksač Mickey Rourke u ponedjeljak je sa suzama radosnicama otkrio svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu. "Osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika