24.08.2009. / 15:20

Autor: Ivica Medo

Teško ozlijeđeni BBB-ovac izvan životne opasnosti

Nakon jučerašnje žestoke tučnjave stotinjak pripadnika Torcide i BBB-a na Autocesti A1, blizu odmorišta Brinje, teško je ozlijeđen Dinamov navijač Marko Vukičević (25)

Žestok obračun BBB-a i TorcideŽestok obračun BBB-a i TorcideVukičeviću je zadobio otvoreni prijelom čeone kosti i hitno je iz Ogulina prebačen u Riječku bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život kroz cijelu noć sve do jutarnjih sati kada mu se stanje stabiliziralo.

Teže je ozlijeđen još jedan Dinamov navijač, spekulira se kako se radi o Goranu Hajdukoviću Čupku, jednom od starijih vođa BBB-a, kojem je slomljena noga i koji je vidno pretučen, prepun hematoma i modrica, no nije u životnoj opasnosti.

Policija je spriječila incident većih razmjera pucnjevima u zrak, a spekulira se kako se radilo o "dogovorenoj makljaži" po uzoru na huliganske ispade nogometnih navijačkih skupina u Engleskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Uhićeno je ukupno 49 navijača, od toga 18 pripadnika BBB-a i 31 Torcide.

Torcida je putovala na utakmicu Hajduka u Rijeku, a BBB u Zadar gdje je Dinamo gostovao u 5. kolu 1. HNL. Našli su se na pola puta i zapodjenuli pravi boj u kojem na sreću nije bilo mrtvih, ali ako se ovako nastaviti, sve je bliži trenutak kada će se i to dogoditi.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika