25.08.2009. / 20:11

Autor: Ivica Medo

Anas Sharbini: Moramo pobijediti Lokomotivu, sve drugo bila bi katastrofa

Anas Sharbini godinama je igrao za Rijeku, a onda je u samo nekoliko dana od prelaska u Hajduk morao na "vatreno krštenje" podno stijena Kantride

Anas i Ahmad Sharbini nakon potpisivanja ugovora s HajdukomAnas i Ahmad Sharbini nakon potpisivanja ugovora s HajdukomDebi u "bilom" dresu bio je daleko od hollywoodskih blockbustersa, prije je to bila filmska priča u režiji Sartrea. Hajduk se ni dolaskom braće Sharbini nije oslobodio mučnine, a pitanje je hoće li se mučenje lopte i gledatelja završiti tako skoro.
"Znao sam da je Rijeka nezgodan domaćin i nisam imao iluzija da ćemo lako proći kroz Kantridu. Moram priznati da sam ipak očekivao bolji rezultat, ali kao da se sve okomilo na nas, istina je da nismo igrali onako kako treba, ali nismo imali ni sreće", rekao nam je Anas Sharbini dva dana nakon utakmice s Rijekom koju je prema vlastitom priznanju doživio prilično emotivno.
"Na terenu ja i Ahmad nismo razmišljali o onome što se dogodilo dan prije utakmice. Ali nije mi bilo lako izaći pred Armadu, donedavno sam bio igrač Rijeke i bilo mi je čudno igrati protiv kluba u kojem sam proveo toliko godina", kaže Sharbini dodajući kako fizički napad na njegova brata u Opatiji nije vrijedan daljnjeg spomena.
Anasova transferna saga trajala je gotovo godinu dana, iz dana u dan selio je u novi klub, od Salzburga do Dinama i sukoba sa Zdravkom Mamićem, pa sve do konačno raspleta i odlaska u Hajduk. No, ni dolaskom u Split "mučnina" nije prestala. S tjeskobne Kantride sletio je u poljudske dvorske igre. Hajduk možda nikada u svojoj povijesti nije bio u težoj situaciji, već je ispao iz Europe, a u pet kola 1. HNL osvojio je samo dva boda i ove sezone još nije upisao nijednu pobjedu. I ne radi se samo o rezultatu. Kriza je posvemašnja, posebice upravljačka, a na sve se nadovezala igračka apatija.

'Nedostaje nam samopouzdanja'

"Svjesni smo u kakvoj se teškoj situaciji nalazimo. Nedostaje nam samopouzdanja, ali tako je svugdje kad se zareda s nekoliko loših rezultata. Imao sam prilike osjetiti kako je to još dok sam igrao u Rijeci. Kad te neće onda ne možeš ni ono što si nekad mogao lijevom rukom", slikovito će Anas.
Ima li izlaska iz "crne rupe"?
"Treba nam samo jedna pobjeda. Ako pobijedimo Lokomotivu u idućem kolu, siguran sam da ćemo krenuti prema gore."
A što ako se dogodi još jedan kiks?
"To bi bila katastrofa. Ne mogu o tome ni razmišljati. Ma, moramo pobijediti, i točka."
U hrvatskim medijima i javnosti puno se diskutira o novom treneru Hajduka Edoardu Reji. Kakvi su vaši dojmovi?
"Prekratko radimo skupa da bih mogao donijeti neke generalne zaključke, ali već iz prvog kontakta se vidi da se radi o treneru s velikim znanjem i iskustvom. Trenirao je velike klubove u Italiji, valjda je to dovoljna preporuka."
Na čemu Talijan najviše insistira?
"Na disciplini, a jako puno radimo i na taktici. Do sada smo gotovo sve treninge započinjali i završavali razgovorima o taktici."

'I Dinamo će gubiti bodove'

Je li vam rekao što od vas očekuje? Traži li od vas da samo kreirate igru i zabijate pogotke ili da se aktivnije posvetite defanzivnim zadacima?
"Nismo previše razgovarali u četiri oka, ali dao mi je neke upute. Rekao mi je da moram pomagati u fazi obrane, no to traži i od svih ostalih igrača. Nisam ja iznimka."
Može li Dinamo već otvoriti šampanjac?
"Tek je počela sezona i ništa još nije gotovo bez obzira na našu tešku trenutačnu situaciju i zaostatak od 11 bodova. I prošla sezona je slično počela, pa je Hajduk u jednom trenutku prestigao Dinamo i mogao je biti prvak. Dinamo će igrati Europsku ligu i tu vidim našu šansu. Neće im biti lako gurati na tri fronta, i Dinamo će gubiti bodove u malim utakmicama. Siguran sam u to. A mi kad krenemo, pobjeđivati ćemo u serijama."
U trenutku dok u Hajduku proživljavate teške dane, dobili ste poziv u reprezentaciju nakon duge stanke. Je li vas Bilićev poziv obradovao?
"Pomislio sam: Ajde da se i meni nešto lijepo dogodi. Godi Bilićev poziv, no njega samo zaslužio još igrama u Rijeci. Svjestan sam da sam prelaskom u Hajduk bliži reprezentaciji, ali u reprezentaciji se ulazi samo dobrim partijama na terenu."
Hrvatsku očekuju dvije ključne utakmice u kvalifikacijama za SP 2010. Prvo Bjelorusija (5. rujna) u Zagrebu, a onda Engleska u Londonu četiri dana kasnije. Nadate li se potajno minutaži?
"Svaki igrač se nada da će dobiti priliku zaigrati, to je sasvim normalno i sportski, ali ako i ne budem igrao, neće mi biti krivo. Čast mi je biti u takvom društvu, a prilika će prije ili kasnije doći."

'Bilo mi je svega dosta'

Kako je na vas utjecalo riješenje pitanja prelaska u novi klub?
"Prelaskom u Hajduk pao mi je veliki teret s leđa, već mi je bilo svega dosta, jedva sam čekao da se transfer riješi i da se mogu posvetiti samo nogometu. Bez obzira što je Hajduk trenutačno u teško situaciji, meni je ipak lakše nego prije. Sada se mogu posvetiti samo nogometu i razmišljanju kako da unaprijedim svoju igru. Siguran sam da će bolji rezultati vrlo skoro doći i da ćemo se s Dinamom boriti za titulu prvaka."

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
23/7/05

vkrstul4, 26.08.09. 06:29

"To bi bila katastrofa. Ne mogu o tome ni razmišljati. Ma, moramo pobijediti, i točka."
Reče Anas - i bi tako !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika