27.08.2009. / 19:13

Autor: Ivica Medo

Ždrijeb Lige prvaka: Barcelona s Interom, Milan s Realom

U Monte Carlu održan je ždrijeb skupina Lige prvaka, a najviše pozornosti javnosti privući će susreti Milana i Real Madrida u skupini C te Barcelone i Intera skupini F

Zlatan Ibrahimović vratit će se na Meazzu brže nego što je očekivaoZlatan Ibrahimović vratit će se na Meazzu brže nego što je očekivaoTrojica od četvorice najskupljih aktera ovoljetnog prijelaznog roka sudarit će se sa svojim starim klubovima.

Kaka i Zlatan Ibrahimović vratit će se na San Siro, odnosno Meazzu brže nego što su očekivali, a Samuel Eto'o na Camp Nou. Barceloni će u skupini F praviti društvo Inter, Dinamo Kijev i Rubin, dok je Milan u skupini s Real Madridom, Marseilleom i Zürichom.

Zanimljivo će biti i u skupini A gdje su Bayern, Juventus, Bordeaux i Maccabi te skupini D gdje će odmjeriti snage Chelsea, Porto, Atletico i APOEL. Jaka je i skupina E u kojoj su Liverpool, Lyon, Fiorentina i Debrecen.

Manchester United veliki je favorit u skupini B gdje su još CSKA Moskva, Beskitas i Wolfsburg, a Sevilla bi trebala bez većih problema proći dalje u skupini G pokraj Rangersa, Stuttgarta i Uniree, jednako kao i Arsenal hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve u skupini H, u kojoj će "topnici" igrati protiv Alkmaara, Olympiacosa i Standarda.

VfL Wolfsburg, FC Rubin Kazan, AZ Alkmaar, R. Standard de Liège, AFC Unirea Urziceni, Debreceni VSC, APOEL FC i FC Zürich klubovi su koji su po prvi put izborili nastup u Ligi prvaka, u kojoj će nastupiti klubovi iz 18 različitih zemalja.

Deset pobjednika u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka pridružilo se 22 momčadi koje su se izravno plasirale u najeksluzivnije klupsko natjecanje na svijetu.

32 momčadi bile su podijeljene u četiri bubnja, a iz svakog bubnja izvlačena je po jedna momčad kako bi se formiralo osam skupina sa po četiri kluba. U osminu finala plasirat će se po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, dok će trećeplasirane nastaviti natjecanje u Europskoj ligi.

U izvlačenju skupina u Grimaldi Forumu pomogli su velikani svjetskog nogometa Edwin van der Sar i Emilio Butragueno, a Lionel Messi izabran je za najboljeg igrača prošlosezonske Lige prvaka.

Barcelona i Šahtar, pobjednici Lige prvaka i Kupa Uefe 2009., sutra će u Monte Carlu odmjeriti snage u Superkupu.

Skupine Lige prvaka 2009/10.

Skupina A

Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa

Skupina B

Manchester United, CSKA Moskva, Besiktas, Wolfsburg

Skupina C

Milan, Real Madrid, Marseille, Zürich

Skupina D

Chelsea, Porto, Atletico Madrid, APOEL

Skupina E

Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen

Skupina F

Barcelona, Inter, Dinamo Kijev, Rubin

Skupina G

Sevilla, Rangers, Stuttgart, Unirea Urziceni

Skupina H

Arsenal, AZ Alkmaar, Olympiacos, Standard

Raspored:

1. kolo

15./16. rujna

2. kolo

29./30. rujna

3. kolo

20./21. listopada

4. kolo

3./4. studenoga

5. kolo

24./25. studenoga

6. kolo

8./9. prosinca

Ždrijeb osmine finala:

18. prosinca

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika