28.08.2009. / 12:31

Autor: Ivica Medo

Kapetan BiH boluje od svinjske gripe; Ćiro pred 'samoubojstvom'

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine te igrač Montpelliera Emir Spahić obolio je od virusa H1N1, javljaju francuski mediji, a prenosi sarajevsko Oslobođenje

Emir Spahić na jednom od treninga reprezentacije BiHEmir Spahić na jednom od treninga reprezentacije BiHIz Montpelliera su potvrdili kako jedan njihov igrač ima simptome svinjske gripe, no nisu naveli ime, ali sumnja se kako se radi o Spahiću koji se prema informacijama L'Equipea trenutačno nalazi u kućnoj izolaciji, gdje će provesti narednih pet dana, a kako trenutačno stvari stoje najvjerojatnije neće se pojaviti na okupljanju BiH reprezentacije koje je zakazano za ponedjeljak.

Sumnje da Spahić ima svinjsku gripu pojavile su se u srijedu poslijepodne, kada je BiH internacionalac sa vidljivim znacima umora napustio trening, svega nekoliko minuta nakon njegovog početka.

Iz Montpelliera su na svojoj stranici objavili kako se jedan njihov igrač žali na simptome koji su slični virusu H1N1, a L'Equipe doznaje kako će biti u karanten do nedjelje i neće igrati u subotnjem meču francuske lige protiv Nice.

Eventualni Spahićev izostanak u utakmici s Armenijom (5. rujna) bio bi veliki udarac za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i njezinog izbornika Miroslava Blaževića.

"Strašno je to. Šta da kažem, valjda će se oporaviti. Mater mu, samo sam se toga i bojao..., da nam se nešto nepredviđeno ne dogodi. Šta da radim, da se ubijem!? Bez Spahića smo neka stvar otraga. Kad je protiv Irana izašao, to je bilo raspašoj... Bez njega smo 50 posto slabiji nego inače", izjavio je za Oslobođenje bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Ćiro bi na mjesto Spahića mogao postaviti stopera Sarajeva Sedina Torlaka, no pitanje je može li on kvalitetno zamijeniti Spahića koji je u prva tri kola francuskog prvenstva dva puta izabran u momčad kola te je najbolje ocijenjeni obrambeni igrač Le Championnata.

Oslobođenje neslužbeno saznaje preko Spahićevih prijatelja da Ćiro nema razloga za zabrinutost, jer se u njegovom slučaju navodno radi smo tek o jakoj prehladi, a ne o virusu H1N1.

Spahić navodno ističe da će biti spreman za susrete s Armenijim 5. rujna u Erevanu i Turskom četiri dana kasnije u Zenici te da se u izolaciji nalazi zbog preventivnih razloga jer su simptomi slični svinjskoj gripi.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika