28.08.2009. / 12:54

Autor: Hina

Srbija izvozi u Irak vojnu opremu vrijednu 100 milijuna dolara

Objasnio je kako je to samo dio ugovora koji se tiče isključivo izvoza naoružanja i vojne opreme, te da se nastavljaju pregovori oko angažmana srbijanske građevinske operative na rekonstrukciji vojnih baza i bolnica, ne samo u Iraku već i u drugim državama

Srbija izvozi u Irak vojnu opremu vrijednu 100 milijuna dolaraSrbija izvozi u Irak vojnu opremu vrijednu 100 milijuna dolaraSrbija je s Irakom potpisala ugovor o izvozu naoružanja i vojne opreme vrijedan više od sto milijuna dolara, prenosi u petak beogradski tisak.

Po riječima srbijanskog ministra obrane Dragana Šutanovca, u realizaciju ugovora bit će uključeno šest srpskih tvornica vojne opreme i tehničko-remontni zavod, koji će u idućih godinu dana izvoziti naoružanje i vojnu opremu.

Objasnio je kako je to samo dio ugovora koji se tiče isključivo izvoza naoružanja i vojne opreme, te da se nastavljaju pregovori oko angažmana srbijanske građevinske operative na rekonstrukciji vojnih baza i bolnica, ne samo u Iraku već i u drugim državama.

"Očekujemo potpisivanje novih ugovora do kraja godine, a vrijednost jednog od njih, zasad ne bih mogao da vam kažem o kojoj zemlji se radi, mogla bi premašiti ovaj potpisan s Iračanima vrijedan više od sto milijuna dolara", rekao je Šutanovac.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika