29.08.2009. / 01:25

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Video: UEFA-in Superkup: Barcelona došla do novog trofeja; Srna u klinču s Messijem

Nogometaši Barcelone pobjednici su UEFA-inog Superkupa, utakmice koja se igrala u Monte Carlu, a u kojoj najbolja momčad Lige prvaka za trofej igra protiv osvajača Kupa UEFA-e...

Pedro postiže pogodak za BarcelonuPedro postiže pogodak za BarcelonuLiga prvaka, Primera, Kup kralja, španjolski Superkup, te potom i naslov najbolje momčadi UEFA-inog Superkupa, bilanca je uspjeha katalonskoga kluba ostvarenog od početka prošle do sezone koja će ovoga vikenda započeti u španjolskom nogometnom prvenstvu.

Dominaciju katalonskoga kluba pokušao je u ovom susretu okončati Šahtar iz Donjecka. Ponudili su nogometaši ukrajinskoga kluba čvrstoću u svojoj izvedbi, ali i pukotinu u igri koju je znala iskoristiti osovina Lionel Messi - Pedro u 115. minuti utakmice za prvi gol susreta i konačnih 1-0.

Osnovnih 90 prošlo je bez pogodaka, ali uz dominaciju Barcelona koja je u konačnici uputila 23 udarca (10 u okvir) prema vratima Šahtara. S druge strane, osvajači Kupa UEFA-e tek su sedam puta zaprijetili golu najuvjerljivije momčadi današnjice, od čega je Victor Valdes samo tri puta morao reagirati. Učinio je to u sva tri navrata uspješno, pa je Barcelona osvojila svoj treći naslov (1992., 1997., 2009.) u ovome natjecanju.

Time se "katalonski nogometni ponos" izjednačio na ljestvici najuspješnijih s Liverpoolom i Ajaxom, koji su također u tri navrata osvajali ovaj trofej.

Sukob Srne i Messija

Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a u 65. minuti zaradio je žuti karton. U jednom trenutku sukobio se s Lionelom Messijem, poput bikova u koridi išli su jedan na drugom glavom o glavu, Messi je čak malo udario Srnu koji je nakon susreta izjavio za Sportske novosti:

"Bilo je teško, dali smo sve od sebe. Prvak Europe jest dominirao, ali sve je moglo završiti drukčije da je sudac De Bleeckere pet minuta prije kraja za nas dosudio čisti penal nakon što je Luiz Adriano nepropisno zaustavljen u prodoru prema Barceloninim vratima - pa išao je sam k'o duh!"

Šahtar je u peak izgubio od Barcelone, a isti dan ozlijeđen je na treningu Spartaka Srnin prijatelj iz Hajduka, Šahtara i hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa:
"Moramo prevladati sve, dovoljno smo jaki... Još sam, naravno, pod impresijama s ove utakmice, tako je malo trebalo da završi drukčije. No to je nogomet, Messi uvijek nađe neko rješenje, pa ga je našao i za toga Pedra Rodrigueza. Šteta!", izjavio je Srna za Sportske novosti.

UEFA-in Superkup:

Barcelona - Šahtar 1-0 (Pedro 115)

Vezane vijesti

Srna: Zašto se uvijek velike gura naprijed?

Srna: Zašto se uvijek velike gura naprijed?

Gotovo cijela nogometna Europa je složna u tome da je njemački sudac Wolfgang Stark prilično oštetio Hrvatsku u utakmici Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika