29.08.2009. / 09:08

Autor: Andrea Belin

5 najvećih mitova o ljepoti

Postoje neka ljepotna pravila kojih bi se svakako valjalo pridržavati, no neki mitovi o tome što trebamo raditi lako nas mogu pdvesti na krivi put. Stoga, prije nego pogriješite, pročitajte koje su najveće zablude

Dlačice neće očvrsnuti vremenomDlačice neće očvrsnuti vremenomDa brijanjem rastu deblje i jače dlačice čuli ste sigurno bezbroj puta. Također su vas u frizerskim salonima uvjeravali godinama da ako češće šišate kosu, ona će biti kvalitetnija i bujnija...Vrijeme je da prestanete živjeti u zabludi i saznate još neke mitove o ljepoti i njezi dijelova tijela kojima inače posvećujete najviše pažnje!

Kosa
Iako neki smatraju da će kosa, ukoliko ju često kratimo postati bujnija i kvalitetnija, stručnjaci tvrde da je to apsolutno netočno. Kvaliteta kose isključivo ovisi o korijenu na koji šišanje ne može utjecati. Ispucale vrhove koji zaista nisu privlačni oku, šišajte redovito.

Make-up štiti od sunca
Neki puderi sadrže zaštitni faktor i svakako se preporuča njihovo korištenje kada su sunčeve zrake najopasnije, ali budite sigurni da vašu kožu lica neće zaštiti u potpunosti. Dakle, neizbježan preparat koji morate imati kozmetičkoj torbici u vrućim ljetnim mjesecima svakako je krema za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Trepavice
Ako ste do sada živjeli u uvjerenju da maskaru ne smijete stavljati prečesto i u abnormalnim količinama jer će se trepavice lomiti, vrijeme je da prestanete živjeti u neznanju. Maskara sadrži proteine koji štite i njeguju trepavice.
Lomiti će se samo kada maskaru ne skinete prije spavanja. Za skidanje maskare ne trebate koristiti skupocjene preparate jer blagi odstranjivači make-upa neće štetiti niti vašim očima, a niti trepavicama.

Celulit
Mnogi su uvjereni da s celulitom imaju problema samo osobe koje se bore s prekomjernom težinom, ali to također nije točno. Djelomično je tvrdnja istinita, međutim, za nastajanje neželjene narančine kore glavni je krivac labavo potkožno tkivo, a ono može biti i nasljedno.

Depilacija
Da brijanjem rastu deblje i gušće dlačice najveća je laž koju ste ikada čuli. Depilacija voskom ili nekim aparatima usporiti će rast dlačica jer se ovim načinima depilacije uklanja i njihov korijen. Brijanjem će one brže prodrijeti van, ali to ne znači da su deblje već su samo želetom odrezane na njihovom najdebljem dijelu.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika