29.08.2009. / 21:41

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Modriću slomljena kost; Luka izgubljen za Bjelorusiju i Englesku

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić pretrpio je tešku ozljedu na utakmici četvrtog kola Premiershipa protiv Birminghama. Dijagnosticiran mu je prijelom lisne kosti i prema prvim procjenama njegov oporavak mogao bi potrajati dva do tri mjeseca, što znači da Modrić neće biti na dispoziciji Slavenu Biliću za odlučne kvalifikacijske utakmice s Bjelorusijom (5. rujna) i Engleskom (9. rujna)...

Luka ModrićLuka Modrić- Luki Modriću je prema rezultatima prvim dijagnostičkih obrada dijagnosticirano puknuće lisne kosti (lat. fibula) bez pomaka i već sutra uslijedit će daljnja obrada te ćemo imati detaljnije informacije - službeno je očitovanje liječnika reprezentacije Zorana Bahtijarevića.

- Ono što se u ovome trenutku može kazati, a odnosi se na moguće vrijeme oporavka, jest činjenica da isti može potrajati i dva do tri mjeseca. U svakom slučaju, za preciznije prognoze treba sačekati daljnju medicinsku obradu - zaključio je Bahtijarević, a prenosi službena internetska stranca Hrvatskog nogometnog saveza.

Riječ je o dugoj kosti koja se nalazi u potkoljenici, s lateralne strane goljenične kosti (lat. tibia) s kojom je uzglobljena na gornjem i donjem kraju.

U 50. minuti je Lee Bowyer žestoko startao na hrvatskom reprezentativcu, te ga je nagazio po listu desne noge. Modrić je ostao ležati na travnjaku, a nakon nekog vremena je šepajući napustio White Hart Lane.

Prema tome Modrić neće moći igrati za hrvatsku reprezentaciju u odlučnim kvalifikacijskim susretima s Bjelorusijom u Zagrebu 5. rujna i Engleskom u Londonu 9. rujna.

Veliki je to udar za momčad Slavena Bilića. Nakon dugog izbivanja s terena Eduarda da Silve, koji je propustio EP 2008. u Austriji i Švicarskoj te veći dio kvalifikacija za SP 2010., sada Bilić ne može računati niti na svojeg najboljeg veznog igrača u utakmicama u kojima će pasti odluka o prva dva mjesta u skupini.

Dva najbolja hrvatska igrača teško su ozlijeđena u susretima engleske elitne lige gdje se više galame diže oko simuliranja jedanaesteraca nego pogibeljnih prekršaja na plemenitim igračima zbog kojih gledatelji, u većini nogometnih liga, dolaze na stadione.

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika