29.08.2009. / 21:48

Autor: Ivica Medo

1. HNL: Hajduk jedva do prve pobjede u sezoni; Karlovac na 1. mjestu

U 6. kolu 1. HNL Hajduk je konačno uspio doći do prve pobjede

Ibričić je postigao pogodak za Hajduk iz jedanestercaIbričić je postigao pogodak za Hajduk iz jedanesterca"Bijeli" su na jedvite jade svladali Lokomotivu na Poljudu pogotkom Ibričića u 60. minuti iz jednaesterca nakon prekršaja Hercega na Anasu Sharbiniju.

Ibričić je digao na noge Poljud Panenkom, najspektakularnijim udarcem kod izvođenja jedanaesteraca, a treneru Edoardu Reji priredio je "srčane tegobe", no na sreću hajdukovaca Kelava je legao na travu i lopta je neometano u blagoj paraboli ušla u mrežu.

Međutim, Poljud se skoro zaledio u 89. minuti kada je Antolić udarcem s 15 metara pogodio gredu Hajdukovih vrata.

Hajduk je opasno živio u posljednjih nekoliko minuta kada je bilo vidljivo da njegovi igrači nemaju snage za 90 minuta žustre trke, no Lokomotiva nije uspijevala pronaći put do Subašićeve mreže.

Karlovac je nastavio niz odličnih rezultata pobjedom protiv Intera od 1:0, a strijelac za momčad Igora Pamića bio je Štefančić u 59. minuti.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Karlovca koji je s 14 osvojenih bodova u šest kola preuzeo prvo mjesto na ljestvici ispred Dinama, no Zagrepčani imaju utakmicu manje. Sutra igraju sa Slaven Belupom na Maksimiru.

Zagreb je upisao i šesti poraz u nizu na gostovanju u Puli kod Istre koja je pobijedila s 2:1. Istra je povela u 10. minuti pogotkom Šehića iz jedanaesterca, Zagreb je izjednačio preko Vugrinca u 18. minuti također s bijele točke, no Šehić je ponovno zabio za Istru u 61. minuti.

Cibalia je nakon poraza od Lokomotive u prošlom kolu došla do visoke pobjede protiv Varteksa svladavši ga 4:0. Dva pogotka za Vinkovčane postigao je Pavličić, prvi iz jedanaesterca u 23. minuti, a drugi u 32. minuti nakon pogreške Varteksova vratara. Dino Kresinger bio je strijelac u 53. minuti, Milardović u 83.

Šibenik je pobijedio 1:0 na Šubićevcu dalekometnim pogotkom Alispahića u 52. minuti, dok je Međimurje s 3:0 razbilo Zadar, a strijelci za Čakovčane bili su Eliomar već u 1. minuti, Golubović u 4. minuti i Andre Silva u 84. minuti.

Osijek je pobijedio na gostovanju kod uzdrmane Croatije s 2:1. Miličević je doveo u vodstvo goste u 47. minuti, a isti igrač povisio je na 2:0 u 61. minuti, dok je Čižmek u 90. minuti smanjio na 2:1.

Rezultati 6. kola 1. HNL:

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1-0 (Ibričić 60.)
CROATIA S. - OSIJEK 1-2 (Ćižmek 90. / Miličević 47., 61.)
ISTRA 1961 - ZAGREB 2-1 (Šehić 10., 60./ Vugrinec 20.)
CIBALIA - VARTEKS 4-0 (Pavličić 23., 32., Kresinger 53., Milardović 83.)
ŠIBENIK - RIJEKA 1-0 (Alispahić 52.)
KARLOVAC - INTER 1-0 (Štefančić 59.)
MEĐIMURJE - ZADAR 3-0 (Eliomar 1., Golubović 4., Andre Silva 84.)

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika