29.08.2009. / 22:47

Autor: Ivica Medo

Video: Serie A: Inter pregazio Milan uz pomoć Gattusa

Nogometaši Intera u uvjerljivom su nastupu pobijedili u gradskom derbiju Milan sa čak 4-0. Publika na San Siru, u 2. kolu Serie A, je gledala dominaciju Mourinhove momčadi...

Samuel Eto'o i Gennaro GattusoSamuel Eto'o i Gennaro GattusoNakon uvodnih petnaestak minuta, gdje su obje momčadi nametale na terenu i tražilo se tko će prvi eksplodirati u napadu ili pogriješiti u obrani, uslijedilo je razdoblje u kojem je Inter brzopteznim akcijama gazio suparnika koji je bio vidno slabiji.

Dva pojačanja iz Genoe su bili razlog vodstva 2-0 Intera, od 29. do 36. minute. Prvo je Thiago Motta okrunio sjajnu akciju pogotkom u 29. minuti, a sedam minuta kasnije se Samuel Eto'o stuštio prema suparničkim vratima kada ga je Gattuso srušio s leđa. Precizan s bijele točke je bio Diego Milito.

Gennaro Gattuso je napravio taj minus (skrivljeni jedanaesterac), a u 40. minuti je napravio novu "glupost". Na sredini terena je srušio Sneijdera, te je zasluženo dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. S jednakim brojem igrača Milan je bio slabiji, a s igračem manje je bilo jasno kojim će smjerom krenuti nastavak utakmice.

Prije poluvremena još je Brazilac Maicon zabio za 3-0, a trenutak utakmice se dogodio u 67. minuti kada je Dejan Stanković opalio sa skoro 30 metara, a lopta je završila u lijevim rašljama nominalno domaće momčadi.

Serie A, 2. kolo:

Milan - Inter 0-4 (Motta 29, Milito 36-11m, Maicon 45, Stanković 67)

Bari - Bologna 0-0

Redoslijed: 1. Inter 4, 2. Genoa 3 (-1), 3. Milan 3, 4. Palermo 3 (-1), 5. Sampdoria 3 (-1), 6. Juventus 3 (-1)...

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika