31.08.2009. / 13:21

Autor: Martina Čizmić

"Bezgrešni" Nacional.hr: WhoisHR proglasio Nacionalov site najboljim

"Činjenica da Nacional.hr nema niti jednu grešku u svom kodu rezultat je pedantnosti i posvećivanju pažnje detaljima svih koji su radili na njegovoj izradi", rekao je Goran Jurić, jedan od developera Nacional.hr-a

Nacional.hr je jedina stranica koja nema grešaka u svom koduNacional.hr je jedina stranica koja nema grešaka u svom koduInternetski servis za napredno pretraživanje hrvatskih domena WhoisHR proveo je istraživanje o tome koliko hrvatski webmasteri koriste svjetske standarde u oblikovanju web stranica.

Među 30 najposjećenijih hrvatskih web stranica Nacional.hr se pokazao kao jedina stranica koja u svom kodu nema niti jednu grešku i poštuje sve preporuke World Wide Web konzorcija. Njihove preporuke među webmasterima se prihvaćaju kao standardi koje bi svaka dobro napravljena web stranica trebala ispunjavati.

"Bezgrešna" stranica, odnosno stranica bez grešaka u HTML kodu omogućuje ispravno prikazivanje stranice u svim internetskim preglednicima, ali i ugodnije korištenje za korisnike.

Istraživanje je trajalo nešto više od dva tjedna, tijekom kojih je pregledano više od 55 tisuća domena koje završavaju sa .hr ili .com, a tek je manje od pet posto dostupnih domena u potpunosti zadovoljavalo (X)HTML specifikacije. To su uglavnom bile web stranice tvrtki koje se bave izradom istih, manje stranice koje su još u izradi i, naravno, Nacional.hr.

"Nismo znali da WhoisHR provodi ovo istraživanje, ali nam je drago da su ga proveli. Činjenica da Nacional.hr nema niti jednu grešku u svom kodu rezultat je pedantnosti i posvećivanju pažnje detaljima svih koji su radili na njegovoj izradi", rekao je Goran Jurić, jedan od developera Nacional.hr-a.

Najgori je rezultat imala web stranica Žena.hr sa čak 1284 greške u svom kodu, a slijede Monitor.hr sa 603 i, iznenađujuće, Jutarnji.hr sa 493 greške.

Vezane vijesti

Nacional.hr proglašen pobjednikom Webfestivala 2009.

Nacional.hr proglašen pobjednikom Webfestivala 2009.

Kao što smo objavili prošli tjedan, Nacional.hr proglašen je pobjednikom Webfestivala, natjecanja koje autorima koji objavljuju sadržaje na webu… Više

Komentari

registracija
31/8/09

surfer, 31.08.09. 18:29

> Najgori je rezultat imala web stranica Žena.hr sa čak 1284 greške u svom kodu, a slijede Monitor.hr sa 603 i, iznenađujuće, Jutarnji.hr sa 493 greške.

U ovu listu rekordera super bi se uklopio iSite i sajtovi koje on poslućžuje. Nažalost to je jedan CMS koji je na navjiše mjesta uvaljen državi i državnim poduzećima (HŽ npr) pa eto teme za diskusiju što država kupuje kada je web u pitanju.

Par primjera
www.sabor.hr - 170 grešaka
www.dubrovnik-festival.hr - 700 grešaka
www.split.hr - 200 grešaka
www.hznet.hr - 70 grešaka


registracija
10/7/09

gbaotic, 31.08.09. 18:37

Kao web-developer, ovim putem bih htio pohvaliti developere Nacional.hr-a za tehnički izvrsno napravljenu stranicu koja koristi (skoro) svaki trik u knjizi. Tehnički stil izrade (kompaktnost, pedantnost i posvećivanje detaljima) me jako podsjeća na moj, što mi se jako sviđa. :)

Rijetko tko drži do web standarada i preporuka, a potpuna je rijetkost vidjeti tehnički ispravnu stranicu, pogotovo portalskog tipa.

Samo tako nastavite!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika