31.08.2009. / 19:25

Autor: Ivica Medo

Vratar svjetskih prvaka: Facebook mi je zatrpan porukama djevojaka

Pogotkom Marka Ivankovića dvije sekunda prije kraja produžetka hrvatska vaterpoloska juniorska reprezentacija pobijedila je u iznimno dramatičnom finalu Svjetskog prvenstva u Šibeniku Grčku 9:8

Petar Juraj SelemPetar Juraj SelemGrčka je sredinom druge četvrtine povela čak 5:1, no izabranici Ivice Tucka nisu se predavali i na kraju su osvojili svjetsko zlato. Veliki obol u finalu dali su vratari hrvatske reprezentacije Petar Juraj Selem i Ivan Jukić koji su imali svaki po šest obrana. Prvi vratar hrvatskih juniora Selem opisao nam je što se događalo u finalu:


"Svi smo očekivali da ćemo u finalu igrati sa Srbijom, no Grčka je iznenađujuće pobijedila u polufinalu. Malo nas je uspavalo to što su svi oko nas govorili kako ćemo lako pobijediti, no nismo podcijenili Grke. U prve dvije četvrtine imali smo pet-šest stativa, lopta nije htjela u gol. Izbornik nam je na odmoru rekao da više nema povlačenja i da se samo sjetimo kako smo naporno radili u posljednje tri godine. Posebice žestoko smo trenirali ovog ljeta kako bismo osvojili zlato na domaćem terenu. U nastavku smo zaigrali puno bolje i dostigli smo Grke, a kad je Ivanković zabio pobjednički pogodak, šibenska Crnica samo što nije eksplodirala", rekao nam je Selem, učenik trećeg razreda 7. gimnazije u Zagrebu i junior Medveščaka čiji su igrači okosnica juniorske reprezentacije. Uz Selema iz Medveščaka u juniorskoj reprezentaciji igraju još Geratović, Milaković i Kolar.

Petar Juraj Selem vratar je MedveščakaPetar Juraj Selem vratar je Medveščaka"Medveščak je prošle sezone osvojio i hrvatsko prvenstvo i Kup u juniorskom uzrastu, što je dokaz da se odlično radi u klubu", ističe Selem koji je na nagovor oca Petra, kazališnog redatelja, književnika, sveučilišnog profesora i zastupnika u Hrvatskom saboru, počeo trenirati vaterpolo:

"Budući da imam visinu, a i da sam kao klinac imao koju kilu više, otac mi je predložio da treniram vaterpolo koji je odličan za tjelesni razvoj. On je igrao za splitski Jadran, pa valjda i od njega imam neke dobre gene za bavljenje vaterpolom", kaže Petar Juraj koji nakon srednje škole ne planira poći očevim stopama:

"Iako mi otac stalno govori zašto ne bi u njegove vode, ja ipak namjeravam upisati Ekonomski fakultet. Pokušat ću spojiti profesionalni sport i školu, bilo bi šteta da sada napustim vaterpolo kad vidim da bih ga mogao igrati na visokoj razini. Ali od vaterpola se teško može živjeti, iako smo tu među najboljim na svijetu."

Otac i sin, Petar Juraj i Petar SelemOtac i sin, Petar Juraj i Petar SelemU vaterpolu možda nema financijskih dobiti kao u nekim drugim sportovima, ali zato su vaterpolisti popularni na drugom planu.

"Nije prošao ni dan od osvajanja zlatne medalje a na mail i facebook stigle su mi brojne poruke prijateljica. Na tom planu mi vaterpolisti nemamo problema", sa smiješkom je zaključio mladi hrvatski reprezentativac.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika