Objavljeno u Nacionalu br. 720, 2009-09-01

Autor: Nacionalova redakcija

INTERNETSKO ISTRAŽIVANJE HRVATSKOG WEBA

Nacional.hr jedini nema ni jednu pogrešku

NACIONAL.HR internetski portal sa sadržajima iz
tiskanih izdanja i svakodnevnim vijestimaNACIONAL.HR internetski portal sa sadržajima iz tiskanih izdanja i svakodnevnim vijestimaInternetski servis za napredno pretraživanje hrvatskih domena WhoisHR proveo je istraživanje o tome koliko hrvatski webmasteri koriste svjetske standarde u oblikovanju web stranica. Među 30 najposjećenijih hrvatskih web stranica Nacional.hr se pokazao kao jedina stranica koja u svom kodu nema ni jednu pogrešku i poštuje sve preporuke World Wide Web konzorcija. Njihove preporuke među webmasterima se prihvaćaju kao standardi koje bi svaka dobro napravljena web stranica trebala ispunjavati.

"Bezgrešna" stranica, odnosno stranica bez pogrešaka u HTML kodu omogućuje ispravno prikazivanje stranice u svim internetskim preglednicima, ali i ugodnije korištenje za korisnike. Istraživanje je trajalo nešto više od dva tjedna, tijekom kojih je pregledano više od 55 tisuća domena koje završavaju sa .hr ili .com, a tek je manje od 5 posto dostupnih domena u potpunosti zadovoljavalo (X)HTML specifikacije.

"Nismo znali da WhoisHR provodi ovo istraživanje, ali nam je drago da su ga proveli. Činjenica da Nacional.hr nema ni jednu pogrešku u svom kodu rezultat je pedantnosti i posvećivanja pažnje detaljima svih koji su radili na njegovoj izradi", rekao je Goran Jurić, jedan od developera Nacional.hr-a. Najgori je rezultat imala web stranica Žena.hr s čak 1284 pogreške u svom kodu, a slijede Monitor.hr sa 603 i, iznenađujuće, Jutarnji.hr s 493 pogreške. (M. Č.)

Vezane vijesti

Velika remekdjela Bacha i Poulenca u čast majci

Velika remekdjela Bacha i Poulenca u čast majci

Nakon Korizmenog koncerta i Bachove Muke po Ivanu, Zagrebačka filharmonija nastavlja koncertni niz ovosezonskoga Bijelog ciklusa u petak 4. svibnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika