Objavljeno u Nacionalu br. 720, 2009-09-01

Autor: Nacionalova redakcija

OTAC U POLITIKU, SIN U VATERPOLO

Petar Juraj Selem: 'Žestoko smo trenirali za zlato'

PETAR JURAJ SELEM s
ocem koji ga je nagovorio
na bavljenje vaterpolomPETAR JURAJ SELEM s ocem koji ga je nagovorio na bavljenje vaterpolomPogotkom Marka Ivankovića dvije sekunde prije kraja produžetka hrvatska juniorska reprezentacija pobijedila je u iznimno dramatičnom finalu Svjetskog prvenstva u Šibeniku Grčku 9:8. Veliki obol u finalu dali su vratari hrvatske reprezentacije Petar Juraj Selem i Ivan Jukić koji su imali svaki po šest obrana. Selem, učenik trećeg razreda 7. gimnazije u Zagrebu, počeo je trenirati vaterpolo na nagovor oca Petra, kazališnog redatelja, književnika, sveučilišnog profesora i zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru.

"Budući da imam visinu, a i da sam kao klinac imao koji kilogram više, otac mi je predložio da treniram vaterpolo koji je odličan za tjelesni razvoj. On je igrao za splitski Jadran, pa valjda i od njega imam neke dobre gene za bavljenje vaterpolom", kaže Petar Juraj koji nakon srednje škole ne planira poći očevim stopama.

"Iako mi otac stalno govori zašto ne bi u njegove vode, ja ipak namjeravam upisati ekonomski fakultet. Pokušat ću spojiti profesionalni sport i školu, bilo bi šteta da sada napustim vaterpolo kad vidim da bih ga mogao igrati na visokoj razini. Ali od vaterpola se teško može živjeti, iako smo tu među najboljima na svijetu." (I. M.)

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika