01.09.2009. / 14:55

Autor: Ivica Medo

Futsal: Nacional kupio zvijezdu Benfice

Na prestižnom internacionalnom turniru u portugalskom gradu Guarda hrvatski viceprvak u Futsalu MNK Nacional osvojio je odlično treće mjesto, a usput je pronašao veliko pojačanje za novu sezonu, Brazilca Rogerija Vilelu

Nacional je u utakmici za treće mjesto pobijedio BelenensesNacional je u utakmici za treće mjesto pobijedio BelenensesNa turniru koji se održao od 28. do 30. kolovoza sudjelovalo je šest momčadi koje su bile podijeljene u dvije skupine. U skupini A bili su Belenenses, Lobelle i Totyota Angola, a u skupini B Lameirinhas, Sporting i Nacional.
Nacional je u prvoj utakmici pobijedio Lameirinhas 4:2, a u drugoj je nesretno izgubio od Sportinga 3:1. Sporting je kao pobjednik skupine igrao s prvoplasiranim iz skupine A Lobelleom dok je Nacional zauzeo drugo mjesto u skupini. Sporting je u finalu protiv španjolske momčadi slavio 3:2, do je Nacional u utakmici za treće mjesto na turniru pobijedio aktualnog viceprvaka Portugala Belenenses 3:2.
U konkurenciji svjetskih zvijezda Futsala najboljim igračem turnira proglašen je od strane trenera i igrača nogometaš Nacionala i hrvatske reprezentacije Tihomir Novak koji je postigao tri pogotka na turniru, jedan protiv Lameirinhas i dva protiv Belenensesa, te je u nekoliko puta dizao na noge gledatelje svojim bravurama.

Novi Brazilac u Nacionalu

"Protiv druge momčadi Portugala i jednog od najboljih europskih klubova vodili smo do 38. minute 3:0, a onda smo malo popustili i primili dva gola, no to nije utjecalo na konačan rezultat. Mislim da smo osvajanjem trećeg mjesta napravili veliki uspjeh s obzirom na imena klubova koja su sudjelovala na turniru. Malo mi je krivo što nismo pobijedili Sportinga jer smo bili bolja momčad, no Sportingov vratar je radio čuda, izabran je za najboljeg igrača utakmice, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu", rekao nam je predsjednik Nacionala Ivica Đolo koji nam se javio iz Lisabona, gdje hrvatski viceprvak nastavlja pripreme za novu sezonu.

Tihomir Novak proglašen je najboljim igračem turniraTihomir Novak proglašen je najboljim igračem turnira"U Portugalu ostajemo do nedjelje, a očekuje nas sudjelovanje na još jednom jakom turniru. Nastupit ćemo na Torneo Ville de Albufeir, osim Nacionala na turniru će sudjelovati Sporting, Albufeira i Napoli", otkrio nam je predsjednik Nacionala kojem je prvi cilj u predstojećoj sezoni povratak titule prvaka Hrvatske koju je prošle sezone iznenađujuće izgubio od Potpićana iz Labina.

"Još mi nije jasno kako nismo prvaci. Igramo al pari s najboljim svjetskim momčadima, a nismo uspjeli doći do naslova u Hrvatskoj", kaže Đolo.
Nacional su odnosu na prošlu sezonu napustili Erinilson, Serginho, Danijel Novak i Mario Švigir, ali su zato pristigli Marin Stojkić, Dino Kovač, Nene, novi trener Tiago Polido, a jučer je stiglo veliko pojačanje iz Benfice, prvaka Portugala.
"Riječ je o velikoj brazilskoj zvijezdi Futsala Rogeriju Vileli. To je igrač iznimne tehnike, igra na mjestu organizatora igre i posjeduje veliko iskustvo. Nene je pojačanje iz Sportinga, a trener Polido, inače Portugalac, ali je stigao u Hrvatsku iz talijanskog Arzignana, zasigurno je jedan od pet najboljih stručnjaka za Futsal u Europi", tvrdi Đolo koji nije htio otkriti financijske uvjete pod kojima su Vilela i Polido stigli u Nacional, no budući da se radi o svjetski poznatim imena Futsala, spekulira se kako se radi o do sada najskupljima inozemnim akvizicijama u povijesti hrvatskog Futsala.

Vezane vijesti

Pereira iz Sportinga u Valenciju

Pereira iz Sportinga u Valenciju

Nakon dvije godine provedene u lisabonskom Sportingu, desni branič portugalske nogometne reprezentacije Joao Pereira (28) prešao je u redove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika