02.09.2009. / 15:28

Autor: Andrea Belin

6 dobrih razloga da se seksate baš svaki dan

Seks je odličan "lijek" za mnoge fizičke tegobe, liječi stres, ublažava duševne boli koje vam uzrokuje šef i naprsoto vas čini ljepšima. Trebate li još razloga da pročitate kako još više poboljšati doživljaj u postelji

Seks na dnevnoj bazi je dobar za zdravljeSeks na dnevnoj bazi je dobar za zdravljeGotovo da ne postoji osoba koja nakon seksualnog odnosa nije osjetila manjak nervoze ili umora, a osim što blagotvorno djeluje na psihičko stanje osobe, seks je odličan "lijek" za mnoge fizičke tegobe. Nije li to dovoljno razloga da se napokon redovito počnete seksati. Saznajte zbog kojih razloga medicinski stručnjaci ne prestaju govoriti da je "seks pola zdravlja"!

Ublažava bolove
Istraživanja su dokazala da seks smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, dijabetesa, osteoporoze i depresije, a dobar je za cirkulaciju i drži krvni tlak pod kontrolom. Redovitim seksom možete se riješiti i neželjenih kilograma.

Opušta
Za vrijeme seksa oslobađaju se mnogi hormoni kao što su endorfin, progesteron, oksitocin i dopamin koji popravljaju raspoloženje. Ukoliko u blizini nemate partnera s kojim bi se mogli zabavljati pod plahtama, pokušajte sami doživjeti orgazam.

Produljuje život
Višegodišnje istraživanje u kojem su znanstvenici pratili život skupine žena tijekom dvadeset i pet godina, pokazalo je da su žene koje su imale bogati seksualni život duže živjele od pripadnica nježnijeg spola koje se ne mogu pohvaliti redovitim seksualnim odnosima.

Blagotvorno djeluje na kožu
Hormoni koji se oslobađaju za vrijeme seksa osim što pozitivno utječu na raspoloženje, blagotvorno djeluju na izgled kože, kose i noktiju.

Ublažava menstrualne grčeve
Menstrualni bolovi znaju biti jako neugodni a umjesto da ih se rješavate tabletama zašto ih ne bi ublažili prirodnim putem. U trenutku doživljavanja orgazma mišići maternice se opuštaju i na taj način menstrualni bolovi postepeno se smanjuju.

Seksom protiv bolesti
Za vrijeme seksualnog odnosa tijelo proizvodi antitijela koje štite organizam od zaraznih bolesti. Neka istraživanja pokazala su da redoviti seks smanjuje rizik od raka dojke i raka prostate.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika