04.09.2009. / 09:00

Autor: Andrea Belin

Iz kućne radinosti: Kako do savršeno bijelih zubi

Kristalnu bjelinu možete postići i nekim pripravcima iz kućne radinosti. Nudimo vam nekoliko savjeta kako sami možete izbijeliti zube

Bijeli zubi čine savršen osmijehBijeli zubi čine savršen osmijehDa bi muškarca oborila s nogu već na prvom spoju, osmijeh žene mora biti privlačan, a to se najlakše postiže zdravim i bijelim zubima. Hollywoodski osmijeh ne garantiraju samo skupocjeni tretmani izbjeljivanja zubiju. Kristalnu bjelinu možete postići i nekim pripravcima iz kućne radinosti. Nudimo vam nekoliko savjeta kako sami možete izbijeliti zube, a da se ne morate odreći niti svog omiljenog jutarnjeg napitka!

Čišćenje
Nove četkice za zube dizajnirane su tako da ne čiste zube samo površinski već prodiru u prostor između njih. Četkice na baterije savršene su za poliranje zubiju, a konac, ujedno i najstarija metoda čišćenja zubiju, još uvijek je najefikasnija. Ne zaboravite da bi četkice trebali mijenjati svaka tri mjeseca.

Izbjeljivanje
Najefikasniji i najjeftiniji tretman izbjeljivanja zubiju kod kuće je geliranje. Postupak je vrlo jednostavan, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana. Gel nanesite na četkicu i nekoliko minuta trljajte zube. Jedina mana ovog tretmana je to što rezultati nisu dugotrajni.

Pasta za zube
Na tržištu je sve više pasti za zube kojima je osim čišćenja jedna od funkcija i izbjeljivanje. Takve paste za zube sadrže hidrogen-peroksid koji nakon nekog vremena izbjeljuje zube za nekoliko nijansi.

Pribor za izbjeljivanje
Sastoji se od gumenih kalupa i gela za izbjeljivanje, a kalupe možete nabaviti kod svog stomatologa. Najbolje bi bilo da kalupe nosite preko noći. Dakle, prije spavanja operite zube i kalupe u koje ste nanijeli gel namjestite na zube. Ovaj tretman nemojte prakticirati prečesto kako ne bi uništili caklinu.

Recepti iz bakine kuhinje:

1. U posudu ulijte nakoliko kapi maslinovog ulja, malo soli i jednu žlicu sode bikarbone. Kada se dobivena smjesa zapjeni možete početi s izbjeljivanjem. Zube kasnije isperite običnom pastom za zube.
2. Zube možete izbijeliti i jabučnim octom, međutim morate ga razrijediti vodom jer sam ocat nagriza zubnu caklinu. U pola čaše vode stavite žličicu jabučnog octa. Naravno, također kasnije zube isperite običnom pastom.

Vezane vijesti

Za ljepši osmijeh - Hrana koja izbjeljuje zube

Za ljepši osmijeh - Hrana koja izbjeljuje zube

Istraživanja su otkrila sa da je osmijeh jedna od prvih stvari koje ljudi najprije primijete kad nekog upoznaju, a stručnjaci za kozmetičku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika