04.09.2009. / 08:00

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 2. Dan: Eva Mendes pobjegla s crvenog tepiha u krevet

Nacionalov novinar Dean Sinovčić tradicionalno prati filmske festivale, a s ovogodišnje Mostre svakog će dana u svom dnevniku pisati o svemu što se događa na pozornici, ali i iza nje. Jučer su mu svoje tajne otkrli Eva Mendes i Nicolas Cage

Dean Sinovčić intervjuirao je Evu MendesDean Sinovčić intervjuirao je Evu MendesEva Mendes je u srijedu uvečer došla na crveni tepih u povodu otvaranja festivala Veneciji i netragom nestala. Na sreću, u četvrtak sam imao priliku intervjuirati Evu Mendes koja mi je objasnila što se dogodilo.

«Ovako, ja sam vrlo disciplinirana osoba. Nisam 'control freak' ali sam disciplinirana. Imam samo jednu manu, a to je da volim spavati. I tako, dođem ja na crveni tepih i odjednom mi se počne spavati. Bilo je 15 minuta do osam, a ja tako pospana. Umjesto da uđem u kino dvoranu, otišla sam u hotel, legla i zaspala. Probudila sam se u jedan u noći, naručila room service, pojela nešto na brzinu i nastavila spavati. Spavala sam do 10 ujutro i pomislila, Bože, pa spavala sam 14 sati», rekla je Eva Mendes ispijajući Red Bull i opravdavajući se kako je jet leg još uvijek muči. Nisam joj mogao ništa zamjeriti, izgleda božanstveno, mršavija je nego ikada, a pričali smo o svemu i svačemu, ponajmanje o filmu zbog kojeg je došla u Veneciju.

Radi se o filmu «The Bad Lieutenant - Port of Call: New Orleans» koji su svi novinari u najavama festivala proglasili remakeom filma «Loš policajac» redatelja Abela Ferrare iz 1992. godine. Eva Mendes glumi prostitutku u koju je zaljubljen policajac ogrezao u nezakonje.

Policajca glumi Nicolas Cage, a redatelj je Werner Herzog koji se na intervjuu kleo kako se ne radi o remakeu jer on film Abela Ferrare nije gledao, a scenarist mu je rekao da priča filma nema veze s Ferrarinim filmom. Otkud onda naslov? Jedan od producenata filma ima pravo na naslov, pa i na sve dalje naslove u slučaju nastanka filmske franšize pa je tako odlučio iskoristiti taj naslov.

Možete u to vjerovati, ne morate, ali isto takve dileme pojavile su se kada se pojavio i Nicolas Cage, inače poznat kao osoba koja malo priča kada se pojavi pred novinarima. No, ovog puta je odlučio svašta izbaciti iz sebe, toliko da je u jednom trenutku rekao «ubit će me moja PR osoba zbog ovog što pričam». S obzirom da izgleda jako dobro, pomislili smo da je u pitanju posebna prehrana. Doista jest, ali pročitajte kako Nicolas Cage bira što će jesti: «Ja jedem one životinje koje seksualne odnose obavljaju s dignitetom. Dakle, ribe vode ljubav s dignitetom, ptice vode ljubav s dignitetom, ali svinje ne vode ljubav s dignitetom. I zato ne jedem svinjetinu, ali jedem ribe i ptice». PR djevojka je sjedila u blizini, slušala odgovore i kolutala očima.

Tu nije bio kraj, na pitanje je li postojala neka ekstravagancija koju si je priuštio na snimanju ovog filma odgovorio je «Jest, po prvi puta sam bio trijezan». Objasnio je da je sve počelo 1995. godine kada je snimio film «Napuštajući Las Vegas» gdje je glumio alkoholičara i za tu ulogu dobio nagradu Oscar. S obzirom da voli slikarstvo, uzor mu je, kako je rekao, bio slikar Francis Bacon koji je svoje najbolje slike naslikao pijan.

Međutim, desetak minuta kasnije počeo se ispravljati govoreći kako nije mislio ono što je rekao već je želio reći da je ponosan što je u ovom filmu glumio narko ovisnika a da pritom i sam nije ovisnik o drogi. Recimo da se izvukao, ujedno je rekao da je dugo godina bio sebičan anarhist ali da se potpuno promijenio prije četiri godine kada mu se rodio sin kojeg je nazvao Kal-el.

No, talijanske medije prvih dana najviše zanima samo jedno - dolazak Georga Clooneya i njegove djevojke Elisabette Canalis. Čini se da se radi o najponosnijem trenutku za njih jer je najveća filmska zvijezda, nakon što je kupio kuću u Italiji ujedno i našao djevojku u Italiji te se već piše kako će se vjenčati slijedeće godine. S obzirom da je Clooney rekao da se neće ženiti prije 50., vidjet ćemo tko je bio u pravu.

Vezane vijesti

Venecija, 9. dan: Suludi film čija je radnja misterija i redatelju

Venecija, 9. dan: Suludi film čija je radnja misterija i redatelju

Prošlo je 40 godina otkako je danas 76-godišnji William Friedkin režirao film „Francuska veza", dvije godine kasnije uslijedio je „Egzorcist", pa… Više

Komentari

registracija
2/9/09

Gogo, 04.09.09. 08:11

"Dean Sinovčić intervjuirao je Evu Mendes", plus na slici veci on od Eve Mendes, pa ovdje je on vijest!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika