04.09.2009. / 15:25

Autor: Andrea Belin

Besplatno i jednostavno: Pomladite se kućnim tretmanima

Da biste koži vratili sjaj i elastičnost, a zadržali preplanuli ten, licu je krajem ljeta potrebna intenzivnija njega nego inače. A za to ne morate odlaziti u kozmetičke salone

Umivajte se hladnom vodomUmivajte se hladnom vodomTamne mrlje i suha koža najčešće su posljedice prevelikog izlaganja suncu u ljetnim mjesecima. Da biste svojoj koži vratili sjaj i elastičnost, a zadržali preplanuli ten, koži je krajem ljeta potrebna intenzivnija njega nego inače.

Brzinske rezultate ne garantiraju samo skupocjeni tretmani u kozmetičkim salonima jer ten možete pomladiti i kod kuće!

Pilingom izravnajte ten
Najprije odredite svoj tip kože i prema tome birajte preparate te ih nanosite kako piše u uputama proizvođača. Nakon pilinga koža je osjetljiva pa bilo najbolje da ga nanosite u večernjim satima. Na ovaj način ukloniti ćete gornji sloj kože koji je prepun odumrlih stanica. Rezultati će biti učinkovitiji ako nakon pilinga na lice stavite masku.

Izjednačite boju tena
Pigmentacijske promjene najuočljivije su na licu i rukama. To se najčešće događa uslijed veće proizvodnje melanina, odnosno tamnog pigmenta kože. Ukoliko na tijelu primjetite mrlje takvog tipa istog trena ih pokušajte ukloniti jer će postupak odstranjivanja biti brži. Teže slučajeve pigmentacijskih promjena radije prepustite dermatologu.

Vratite koži vlagu i svježinu
Hidratacija je potrebna svim tipovima kože. Maske za lice djeluju intenzivnije od bilo kojeg drugog preparata. Za dnevnu njegu koristite jaku hidratantnu kremu. Na žalost hidratacija koju ćete napraviti kod kuće neće odmah biti djelotvorna kao ona u kozmetičkom salonu, međutim ako tretmane ponavljate redovito, rezultati će biti vidljivi.

Osvježite kožu
Ako je vaša koža previše suha, izbjegavajte vruće kupke i tuširanja vrućom vodom. Nakon tuširanja (mlakom ili hladnom vodom) obratite pažnju na materijal ručnika. Nikako nemojte izlagati kožu grubim tkaninama i obavezno nanesite mlijeko za tijelo za suhu kožu.

Vezane vijesti

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Švedski supermodel Elsa Hosk samo je jedna od manekenki uključenih u kampanju za ovogodišnju kolekciju kupaćih kostima Calzedonia. Vrlo je zaposlena,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika