04.09.2009. / 19:18

Autor: Martina Čizmić

Počinju poskupljenja: Mobilni operateri dižu cijene u listopadu

Operateri su za prvu minutu poziva uveli obračunsku jedinicu od 60 sekundi, dok se nakon toga obračunska jedinica smanjuje na jednu sekundu

Najskuplje će proći oni koji obavljaju veoma kratke razgovoreNajskuplje će proći oni koji obavljaju veoma kratke razgovoreNamet koji je Vlada u srpnju odlučila uvesti za mobilnu telefoniju natjerao je mobilne operatere da podignu cijene. Sva tri operatera svojim su korisnicima ovih dana najavila poskupljenje koje će uvesti od 1. listopada.

Kako piše Večernji list, poskupljenje će se najviše odraziti na kratkim telefonskim pozivima koji će seada biti i do četiri puta skuplji. Oni pak koji telefoniraju dulje od minute mogli bi se ugodno iznenaditi jeftinijim pozivima.

Operateri su za prvu minutu poziva uveli obračunsku jedinicu od 60 sekundi, dok se nakon toga obračunska jedinica smanjuje na jednu sekundu. Tako razgovor koji u stvarnosti traje 15-ak sekundi stoji jednako kao i onaj koji traje 59 sekundi.

Stoga u udruzi Potrošač savjetuju ljudima koji obavljaju kraće razgovore prelazak na prepaid bonove, umjesto na pretplatu, jer tako izbjegavaju plaćanje raznih nameta.

Iako se poskupljenje razlikuje od operatera do operatera, svi ističu kako u ponudi imaju nekoliko desetaka različitih tarifa među kojima korisnici mogu odabrati najpovoljniju za njihove potrebe.

No, u udruzi Potrošač ističu kako je mobilno telefoniranje zapravo luksuz, a ne neophodan trošak, što će možda neke natjerati i da ga trajno isključe.

Vezane vijesti

H1 ulazi i u mobilnu telefoniju

H1 ulazi i u mobilnu telefoniju

Nakon tri mobilna operatera i jednog virtualnog, Hrvatska će uskoro dobiti još jednu virtualnu mobilnu mrežu. H1 Telekom dobio je od HAKOM-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika