05.09.2009. / 09:34

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 3. Dan: Hodajuća glupost Paris Hilton prvi put na festivalu

Nacionalov novinar Dean Sinovčić tradicionalno prati filmske festivale, a s ovogodišnje Mostre svakog će dana u svom dnevniku pisati o svemu što se događa na pozornici, ali i iza nje. Saznajte zašto je sve izritirao dolazak Paris Hilton koja je prije odlazila samo na festival u Cannesu

Paris Hilton je  je povela i svog dečka Douga Reinhardta (Foto: Reuters)Paris Hilton je je povela i svog dečka Douga Reinhardta (Foto: Reuters)U Veneciji je prokleto vruće tako da sam u petak uvečer pomislio da haluciniram. Na sreću po moje tjelesno zdravlje, ali na nesreću po mentalno zdravlje, nije se radilo o halucinaciji već se doista u petak uvečer po crvenom tepihu prošetala Paris Hilton. Do sada se pojavljivala samo u Cannesu, ali sada je aktivnosti proširila i na Veneciju, što je tužan događaj za ovaj najstariji filmski festival.

Naravno, sa sobom je povela i svog dečka Douga Reinhardta, onog kojeg je u svibnju predstavljala u Cannesu kao ljubav svog života, onda mu je u lipnju dala nogu, onda se u srpnju zabavljala s nogometašem Cristianom Ronaldom da bi u kolovozu objavila da se pomirila s Dougom.

Naravno, nije Paris Hilton briga za filmove već samo za zabavu. U petak uvecer održan je party u povodu filma "Bad Lieutenant - Port of Call: New Orleans" i to na jahti modne ikone Alberte Ferretti. Gospođa Ferretti je svoj 41 metar dugi brod kupila prije četiri godine od ruske mornarice, u osnovi se radi o ledolomcu, i zatim ga preuredila te se u Veneciji svake godine održava jedan party na njezinom brodu.

Na sreću hodajuća glupost zvana Paris Hilton nije mogla zasjeniti dan u kojem sam razgovarao s Toddom Solondzom, redateljem koji je 1998. godine režirao film "Sreća", jedan od najboljih filmova snimljenih u prošlom desetljeću. U Veneciju je došao s novim filmom "Life During Wartime" koji se natječe za Zlatnog lava. Film je neka vrsta nastavka filma "Sreća" samo što je Solondz odlučio promijeniti glumce ali I ostaviti imena likova koje je podijelio u filmu "Sreća".

Solondz I dalje izgleda kao štreber, nizak, sa štreberskim naočalama I ogromnim neukusom za oblačenje, bio je oduševljen reakcijama kritičara na njegov novi film, satiru koja se ismijava s moralnim I političkim predrasudama Amerikanaca.

Ako tražite ljepotu kod glumaca I redatelja onda vas danski glumac Mads Mikkelsen mora zadovoljiti. To je onaj 43-godisnji negativac iz pretposljednjeg filma o Jamesu Bondu za kojim su žene uzdisale, često čak I više no za Danielom Craigom. Za film "Casino Royale" potamnili su mu kosu, ali kako više ne mora plesati po pravilima skupe produkcije, u Veneciji se pojavio poprilično sijed, neobrijan, ali i dalje s pogledom koji razara ali i uz koji ide i dodatak "oženjen, s dvoje djece".

Ima nešto u tim Dancima jer u Veneciji je I 50-godišnji Viggo Mortensen, po ocu Danac, koji je došao zbog filma "The Road". I taj se film natječe u konkurenciji za Zlatnog lava, a radi se o ekranizaciji istoimene knjige Cormaca McCarthyja koji je prije dvije godine za tu knjigu dobio Pulitzera.

Tu, međutim, završava priča o ljepotanima u Veneciji jer sutra na scenu stupa najlajavi kritičar americio sustava, Michael Moore, čiji se film "Capitalism: A Love Story" također natječe za Zlatnog lava. Mooreu nije dosta što će imati službenu press konferenciju, zatim davati intervjue i šetati crvenim tepihom. On će u subotu poslijepodne održati tribinu na kojoj će, nema nikakve sumnje, popljuvati vodeće američke bankare i sve one koji imaju veze s trentunom krizom koja je potekla iz Amerike. Biti će užitak slušati ga.

Vezane vijesti

Za kladioničare i fanove: Filmski aduti za Zlatnog lava

Za kladioničare i fanove: Filmski aduti za Zlatnog lava

Srijeda je, još je malo do subote, dana kada će se objaviti dobitnici nagrada 68. filmskog festivala u Veneciji, te se umnogome špekulira o mogućim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika