07.09.2009. / 13:37

Autor: Anamarija Kronast

Kako je Jura Stublić gradonačelniku Novog Bečeja darovao zagrebačku katedralu

Zagrebački roker pobjesnio je vidjevši u medijima da ga se optužuje kako je uzeo novac za koncert koji nije održao pa je odlučio našaliti se i napisao gradonačelniku pismo u kojemu je iznio svoju stranu slučaja

Jura Stublić ispred "poklona"Jura Stublić ispred "poklona"Nakon što je prošlog tjedna srpski "Blic" objavio kako je Jura Stublić, u sklopu manifestacije Velikogospojinski dani u Novom Bečaju trebao nastupiti , no na ugovorenoj gaži se nije pojavio, a uzeo je novac, pjevač je odlučio na svoj se način obračunati s onima za koje smatra da su tu glasinu proširili.

Kako je napisao"Blic", Stublić je prvotno u Bečaju trebao nastupiti u subotu, međutim zbog nevremena koje je zahvatilo ovo područje, organizatori su njegov nastup prebacili za nedjelju ujedno i zadnju večer ove manifestacije, što je on smatrao neprihvatljivim.

Naime, "glavnim krivcem" Jura Stublić je proglasio predsjednika općine Novi Bečaj, Milivoja Vrebalova koji je kazao kako je hrvatski glazbenik prevario organizatore i nije održao dogovoreni koncert.

Stoga mu je Jura Stublić, putem medija kojima je napisao pismo, odlučio odgovoriti na optužbe. Kako bi pokazao apsurdnost čitave situacije, Vrebalovu je, kako je napisao, odlučio pokloniti, ni manje ni više, nego, zagrebačku katedralu. Pismo objavljujemo u cijelosti:

Cijenjeni gospodine gradonačelniče!

Zbog vaših zasluga na glazbenom opismenjavanju južnih Slavena odlučio sam da vam poklonim zagrebačku katedralu. Molim vas da primite ovaj skroman poklon koji vam neopozivo darujem i zato jer:

- najavljujete moj koncert a nemate sa mnom potpisan ugovor, ako ga imate objavite ga na internetu

- nemate materijalne dokaze da ste mi isplatili honorar, a klevećete me da sam pobjegao s vašim novcem

- nemate punomoć da me može zastupati treća osoba

- najavljujete moj koncert 29.08.09, a tog dana mi niste omogućili nastup iako su drugi izvođači neometano svirali devet sati. Kiša nije isprika jer je suvremena meteorologija može predvidjeti tjedan dana unaprijed, uostalom ja sam točno na minutu predvidio kišu iako nisam iz vaše metropole i o tome izvijestio organizatore dan prije polaska na put. Mogućnost da Lalu iz Banata iznenadi kiša jednaka je mogućnosti da se Dalmatinac iznenadi što je more slano. Mi se ljetne kiše ne bojimo jer smo napravljeni od nehrđajućeg i nekvarljivog materijala. U svim poljoprivrednim krajevima ljudi se za sušnog ljeta vesele kiši, niste valjda od šećera, bina je bila natkrivena, zašto ste prekinuli koncert?

- kiša nije isprika jer su vaši organizatori neovlašteno stavili početak mog nastupa deset minuta poslije ponoći, dakle deset minuta nakon što je 29.08. istekao.

- fantazirate da sam održao tonsku probu, fantazirate o razlozima mog odlaska, otišao sam jer sam slobodan čovjek a moje obveze prema vama prestale su u ponoć 29.08.

- naše interpretacije događaja toliko se razlikuju da morate razmotriti mogućnost da ste koncert dogovorili s mojim dvojnikom koji se lažno predstavljao, javite mi da li se odazivao na ime Bruno.

- taj dvojnik je s vama dogovorio koncert 30.8. upao u hotel dva dana prije koncerta, nekoliko se dana provodio na vaš račun, popio hotelsku zalihu rakije od dunja, održao tonsku probu, uzeo vaše pare, sjeo u crni džip s prijateljem i pobjegao.

- ja osobno ni na mukama nisam htio pristati na svirku u nedjelju, došao sam u hotel sat prije dana nastupa, izbjegavam hotele i hotelske provode čak i kad su personal i građani jako ljubazni, pio sam „knjaza" i jeo vegetarijansku klopu, nisam održao tonsku probu, zbog straha od poreznika nikad ne pričam o parama, vozim se s bendom u karakteristično plavom kombiju koji je prespor za bijeg, bojim se crnih džipova i do bola (doslovce vlastitog) sam nesklon bježanju.

- da ste mi omogućili da nastupim između 21 i 23 sata na dan koji ste objavili u marketingu manifestacije sada se ne bi nad*ebavali po medijima. Morali smo otići zbog neodgodivih obaveza, a ponuđene termine smatramo pogodnijima za neku mlađu demo predgrupu.

- bilo bi bolje da ste me kontaktirali i dali šansu tihoj diplomaciji

- ako mi se ne ispričate predati ću sudu odštetni zahtjev za klevetu u iznosu 100.000€ što će galantnom čovjeku poput vas biti prava sitnica

- doći ćemo u vaš grad i održati koncert ako izgovorite jednu tajnu mantru, ona se izgovara otprilike ovako: X000€ transport i postotak za Vuleta incl.

- svi koji pokušaju za*ebati starog ayatollaha rockenrollaha jednom shvate da se to ne isplati

- za mir vaše duše bilo bi najbolje da se pomirite s činjenicom da je vaš novac nepovratno nestao u dobrotvornoj akciji „Žedno dijete"

- mir, dobro i obilje Božjeg blagoslova Vama i svim građanima Novog Bečeja želi

Vaš odani 
Jura Stublić

P.S. Lijevi toranj katedrale prokišnjava

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika