08.09.2009. / 14:15

Autor: Hina

MUP demantira Šprema: Promjene na čelu zagrebačke policije su zakonite

Inače, na internetskim stranicama MUP-a u vijesti od 4. rujna stoji da je ministar na prijedlog glavnog ravnatelja policije Buterina imenovao za novog načelnika Policijske uprave zagrebačke

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMinistarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je danas da je kadrovska promjena na čelu zagrebačke policije provedena u skladu sa zakonom i procedurom, odbacujući tvrdnju predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Borisa Šprema da je postupak obavljen nezakonito jer prethodno nije dobiveno mišljenje Gradske skupštine.

Tajnik Kabineta ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak rekao je Hini da je glavni ravnatelj policije 3. rujna zatražio mišljenje od gradske Skupštine o postavljanju Buterina za načelnika zagrebačke policije.

S obzirom na potrebe službe, dodao je Novak, Buterin je privremeno premješten s mjesta savjetnika ministra na mjesto načelnika jer policijska uprava mora imati načelnika. "Dakle radi se o privremenom premještaju, a ne o imenovanju", kazao je.

Novak je pritom dodao da će MUP sačekati mišljenje Skupštine i nakon toga će ministar donijeti odluku. Važno je napomenuti da je u svim dosadašnjim promjenama na čelu zagrebačke policije provođena takva procedura, kazao je.

Šprem je jutros rekao novinarima da su postupkom imenovanja Buterina za načelnika bez prethodnog mišljenja Skupštine zaobiđeni najviše gradsko tijelo i Zakon o policiji. Po tom zakonu, rekao je Šprem, načelnika Policijske uprave imenuje i razrješuje ministar unutarnjih poslova na prijedlog ravnatelja policije, s tim da prije podnošenja prijedloga ravnatelj policije zatraži mišljenje Gradske skupštine.

Šprem je ustvrdio da odluka o imenovanju nema legitimiteta jer Skupština nije uspjela izraziti svoje mišljenje pa je od ministra zatražio od poništi odluku o imenovanju.

Inače, na internetskim stranicama MUP-a u vijesti od 4. rujna stoji da je ministar na prijedlog glavnog ravnatelja policije Buterina imenovao za novog načelnika Policijske uprave zagrebačke.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika