09.09.2009. / 14:27

Autor: Hina

Tužba od 150 milijuna dolara: Hobbit će se snimati nakon podmirenja odštete

"Hobit" će biti napravljen u dva filma, a prvi se očekuje 2011. Redatelj će biti Guillermo del Toro, a producent Peter Jackson

Peter JacksonPeter JacksonSnimanje "Hobita", klasika proslavljena JRR Tolkiena, postalo je moguće pošto se New Line Cinema obvezala da će podmiriti 150 milijuna dolara vrijednu tužbu piščevih nasljednika za naknadu štete.

U tužbi Tokienovih nasljednika stoji da su hollywudski filmski studiji prevarili obitelj za goleme svote novca od prihoda zarađenih nakon snimanja trilogije "Gospodar prstenova" koja je dobitnik 11 Oscara, i koja je donijela zaradu od šest milijarda dolara.

"Hobit" će biti napravljen u dva filma, a prvi se očekuje 2011. Redatelj će biti Guillermo del Toro, a producent Peter Jackson.

Glavni odštećenik bit će Tolkienova zaklada koja podupire dobrotvorne udruge diljem svijeta, kazao je Tolkienov sin Christopher.

Vezane vijesti

Video: Izašao trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Video: Izašao trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Objavljen je prvi trailer za film 'The Hobbit: An Unexpected Journey' rađen po knjizi 'Hobit' Johna Ronalda Reuela Tolkiena. O filmu se priča još od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika