10.09.2009. / 09:00

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 8.dan: Wesley Snipes umjesto u zatvor došao na festival

Nacionalov novinar Dean Sinovčić tradicionalno prati filmske festivale, a s ovogodišnje Mostre svakog će dana u svom dnevniku pisati o svemu što se događa na pozornici, ali i iza nje

Wesley SnipesWesley SnipesŽene doista mogu biti ljubomorne na Elisabettu Canalis. Ne samo zato što hoda sa Georgeom Clooneyem već i zbog načina na koji je Clooney tretira. U utorak predvečer njih su se dvoje prošetali crvenim tepihom venecijanskog Lida zbog premjere njegovog posljednjeg filma «The Men Who Stare at Goats» koji je dobio odlične kritike.

Ona u plavoj haljini Roberta Cavallija, on u smokingu. Nije ju puštao od sebe, oblijetao je oko nje, šaptao je, držao je za ruke, grlio je oko struka, mazio je po kosi, a zatim je nježno zamolio da ga pričeka kod ulaza u dvoranu jer mora podijeliti nekoliko stotina autograma obožavateljicama koje su vrištale. Međutim, talijanski mediji nemaju milosti, umjesto da se rastope od sreće kada vide takve nježnosti oni u srijedu objavljuju velikim slovima «Clooney nije poljubio Elisabettu Canalis».

Nakon premijere održan je zatvoreni party u venecijanskom Casinu nakon čega je probrano društvo otišlo u hotel Cipriani gdje su se zabavljali do tri sata ujutro. Ovaj par imati će vremena za zabavu ovog vikenda jer u subotu Elisabetta Canalis slavi 31. rođendan.

Nakon te premijere održana je još jedna, filma «Brooklyn's Finest» redatelja Antoinea Fuque koji se proslavio filmom «Dan obuke». U ovom mu filmu glume Richard Gere, koji nije došao u Veneciju, te Ethan Hawke i Wesley Snipes, koji su došli u Veneciju. Naravno, prvo je pitanje što tu radi Snipes koji je prije godinu i pol dana u Americi osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza.

Međutim, njegovi su odvjetnici uložili žalbu i uspjeli u tome da je Snipes ne samo slobodan dok se žalba ne razmotri, što je pravno logično, već su uspjeli i u tome da mu se omoguće putovanja diljem svijeta. Mnogi smatraju da će se Snipes izvući, da nikada neće otići u zatvor, a tako se i ponašao tijekom boravka u Veneciji, tvrdeći da je naučio lekciju. Koju lekciju? Nisi proveo dana u zatvoru, a već si se opametio.

Oni koji uživaju u staroj školi filma mogu biti ljubomorni jer sam u srijedu sjeo za stol s Georgeom A. Romerom, čovjekom koji je režirao jedan od najboljih horrora svih vremena «Noć živih mrtvaca» 1968. godine, zatim je snimio dva odlična nastavka «Zora živih mrtvaca» i «Dan živih mrtvaca» da bi prije četiri godine snimio «Zemlju živih mrtvaca».Dean Sinovčić i George A. RomerDean Sinovčić i George A. Romer

U Veneciju je došao jer se u konkurenciji za nagrade prikazuje peti dio «Opstanak živih mrtvaca» te je živahni 69-godišnji Romero najavio kako bi rado snimio još dva nastavka. Njegova «Noć živih mrtvaca» najbolji je zombie film svih vremena, a brojni filmovi strave kasnije su snimani pod ogromnim Romerovim utjecajem.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika