11.09.2009. / 09:00

Autor: Daria Grudić

Ususret horizontali: 10 najboljih tehnika zavođenja

Smješak ja najučinkovitiji govor tijela i najbolji način da pokažete simpatije. Čak i kada ne želite ozbiljnu vezu,ne izlazite iz kuće odjeveni kao nenamješten krevet i baš nikada nemojte biti namrgođeni

Zadržavanje pogleda

Zavedite ga smješkom i nježnim šaputanjemZavedite ga smješkom i nježnim šaputanjemDok razgovarate zadržite pogled na njegovim očima nešto dulje nego što je uobičajeno, čak i za vrijeme šutnje. Zadržavanje pogleda budi u muškarcu neobične (pozitivne) osjećaje. Kroz tijelo mu počne teći ista kemija koja ga prolazi kada je zaluđen djevojkom. Kada želite maknuti pogled, učinite to polagano. To je odlična taktika i za muškarce - žene obožavaju osjećaj da je muškarac opčinjen njima.

Putujući pogled

Čavrljajući na spoju možete ga slobodno malo odmjeravati, no prvo na sigurnom području - licu i očima. Ako vam se čini da mu se sviđa putovanje vašeg pogleda, krenite prema vratu, ramenima, torzu. ''Čekirajte'' mu nakratko tijelo i kada vas skuži, pretvarajte se da vam je malo neugodno. To će ga stvarno uzbuditi. To je također odličan način da pokažete prijatelju koji vam se već neko vrijeme sviđa da ga gledate drugačijim očima. Ova tehnika je malo opasna za muškarce, pa budite pažljivi. Ako mu oči previše bježe 'dolje', vjerojatno ste nadrapali.

Skupi restorani

Ovo je dobar trik za muškarce koji planiraju platiti račun na prvom spoju. Potrudite se da svoju pratilju odvedete u dobar restoran u kojemu je atmosfera kakvu priželjkujete - elegantna, opuštena, cool i specifična. Atmosfera je važna jer će svoje mišljenje o prostoru prenijeti i na mišljenje o vama. Zvuči plitko, no žene često sude o muškarcu prema mjestu na koje ih odvede na prvom spoju. I obožavaju dobre restorane.

Dobar styling

Čak i kada ne želite ozbiljnu vezu ne izlazite iz kuće odjeveni kao nenamješten krevet. Žene obožavaju dobro odjevene muškarce. To znači da nije dovoljno uzeti prvu čistu majicu iz ormara, već bi bilo dobro da odaberete nešto kvalitetno, isto ili slično onome što vam je prijateljica uvijek govorila da vam odlično stoji. Žene se trebaju obući izazovno, ali ne jeftino. On će vas ionako u glavi skinuti, tako da nema potrebe za velikim dekolteom ili minicom. Oboje tek ne dolazi u obzir. No, dobra je fora odjenuti izazovan top i preko njega nešto što možete kasnije, ako vam dođe, skinuti i ostaviti ga bez daha.

Leptirići u trbuhu

Prije spoja saznajte što voli, što ga uzbuđuje i zanima te isplanirajte malenu avanturu. Ne morate skakati s padobranom, no malo akcije i ugodnog iznenađenja djeluje kao pravi afrodizijak. Horor film u kinu ili klizanje odličan su potez. U tim situacijama djevojka može postati malo uplašena ili nesigurna pa bi joj mogla zatrebati vaše čvrsto i sigurno naručje. Poslije možete otići popiti piće ili nešto pojesti i razgovarati o doživljenom iskustvu.

Pratite reakcije

Osobu ćete lakše osvojiti ako vaše reakcije prate njegove. Pratite što govori i suosjećajte. Obratite pažnju na reakcije i ponašajte se slično - šokirano, zgroženo, nasmijano, oduševljeno... Ovo je prilično važno za muškarce koji često krivo procjenjuju situaciju. Pripazite da vaša reakcija prati njezinu.

Smiješite se

Jednostavna, no ključna tehnika. Smješak ja najučinkovitiji govor tijela i najbolji način da pokažete simpatije. Kada gledate ili pričate s osobom koju namjeravate zavesti, dopustite laganom osmjehu prihvaćanja da vam ozari lice. Nemojte to činiti usiljeno i nabrzaka - polagani opušteni osmjeh je pun pogodak.

Što misliš o tome?

Dobar savjet za muškarce: skupite malo hrabrosti i pitajte ju što ona misli o nečemu o čemu priča. To možda zvuči malo čudno, no žene obožavaju iznositi svoje mišljenje i osjećaje o nečemu i gotovo uvijek će s entuzijazmom odgovoriti. Žene pak trebaju malo pričekati s pitanjima o osjećajima i stavovima.

Pustite neka prođe test

Muškarci ne bi trebali prerano pozvati djevojku na spoj, već ju trebaju pustiti da se 'kuha na laganoj vatri' jer bi mogla pomisliti da ju samo želite odvesti u krevet. Idealno vrijeme za poziv na spoj je kada vam kaže nešto vezano uz njezinu osobnost. Na primjer, ako kaže nešto vezano uz duhovnost, recite da biste voljeli čuti još o tome, možda uz večeru ili piće. Žena cijeni interes posebno ako osjeti da cijenite njezine kvalitete. Žene mogu ići brže jer će se muškarci rijetko osjećati kao 'samo komad mesa'.

Smijte se

Još jedna očita tehnika je smijanje. Žene: smijte se njegovim šalama i kada ste u grupi, vi se nasmijte prvi. To vas na neki način zbližava. Muškarci bi mogli otkriti neke vaše zajedničke šale koje samo vi kužite. To će vam omogućiti da se osjećate ugodno kao par koji je već dugo zajedno.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika