12.09.2009. / 09:24

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 10. dan: Tom Ford šarmirao, a Monica Bellucci nema pojma tko je Dolores Lambaša

Nacionalov novinar Dean Sinovčić tradicionalno prati filmske festivale, a s ovogodišnje Mostre svakog će dana u svom dnevniku pisati o svemu što se događa na pozornici, ali i iza nje

Tom Ford i Julianne MooreTom Ford i Julianne MooreZavodljivog pogleda i iznimno šarmantnog osmjeha, modni dizajner Tom Ford bio je u petak najveća zvijezda pretposljednjeg dana filmskog festivala u Veneciji. U svojoj 48. godini Ford je režirao film «A Single Man» koji je odmah uvršten u konkurenciju venecijanskog festivala, a glavne uloge glume Colin Firth i Julianne Moore.

Radi se o filmu koji je temeljen na istoimenoj knjizi Christophera Isherwooda čija je radnja smještena u 1962. godinu i u kojem Colin Firth glumi srednjoškolskog profesora koji pati zbog smrti svog homoseksualnog partnera (Matthew Goode) s kojim je bio u vezi 16 godina.

Njegovu tugu ne mogu prevladati ni večere s najboljom prijateljicom (Julianne Moore) koja je razvedena, ni to što ga zavodi njegov učenik (Nicholas Hoult).

U Veneciji su se na konferenciji za novinare, pored Forda, pojavili i četvero glumaca iz filma, Colin Firth, Juliann Moore, Matthew Goode i Nicholas Hout, odreda odjeveni u kreacije Toma Forda. Kako je u jednom trenutku Colin Firth osudio to što homoseksualci često imaju manja prava no heteroseksualci, onda je Ford iznio svoje mišljenje o odnosu spram homoseksualaca.

«Što se tiče političke strane, moram priznati da je odvratno ono što se događa u Americi, u zemlji u kojoj homoseksualci nemaju pravo na nešto što bi bilo ekvivalentno braku. Živim s partnerom već 23 godine, on je nedavno završio u bolnici zbog izvjesnih problema. Morao je potpisati papire koje sam stalno nosio uza sebe u kojima je stajalo kako ga mogu posjećivati i kako mogu donositi medicinske odluke ako se nešto zakomplicira. Slično je i sam pitanjem nasljedstva u slučaju da netko od nas dvoje umre. Mislim da je pravna regulativa pogrešna, kako u Americi tako i u mnogim drugim državama», smatra Ford koji je pokupio velik pljesak novinara zbog te izjave.

U četvrtak uvečer izašao sam na večeru sa Ronaldom Mouraom i Philom Symesom, vlasnicima agencije PR Contact, jedne od onih koje organiziraju intervjue na festivalima te sa njihovom najzgodnijom djelatnicom, Španjolkom Virginiom Garciom. Ne bih pisao o privatnim večerama da se u jednom trenutku nisam sjetio da je ove godine u Cannesu upravo PR Contact organizirao intervjue Monice Bellucci te sam ih pitao sjećaju li se izvjesne hrvatske glumice Dolores Lambaša koja se tada fotografirala sa Monicom Bellucci. Na to mi je Ronaldo Mourao rekao «kako da ne, pa ja sam bio tamo.

Prišao mi je jedan gospodin (vjerojatno Frano Lasić) i rekao kako bi se poznata hrvatska glumica fotografirala s Monicom Bellucci. Rekao sam da može i fotografirali su se». Pitao sam ga «zar nisu i popričale, Dolores Lambaša je izjavila kako joj je Monica Bellucci rekla kako je jako zgodna» na što je on rekao «tako je, Dolores Lambaša je prvo rekla Monici Bellucci da je jako lijepa na što joj je ona, iz pristojnosti, rekla 'i ti si jako lijepa' i to je bilo sve».

Tada sam Ronaldu objasnio kako je u hrvatskim medijima objavljena fotografija uz tekstove kako se radi o novim prijateljicama na što je on ostao šokiran. «Eto zašto ljudi misle da je Monica Bellucci neka mrzovoljna osoba koja ne voli komunicirati s obožavateljima. Zato što se već nekoliko puta dogodilo da se na temelju jedne slučajne fotografije razvijaju pogrešne priče. Monica Bellucci je sasvim normalna osoba, ali to što je napravila vaša glumica meni je neshvatljivo», rekao mi je Ronaldo Mourao. Kada sam rekao kako ću slijedeći puta, kada budem intervjuirao Monicu Belluccti, pitai je sjeća li se Dolores Lambaše, Ronaldo Mourao mi je rekao «bolje nemoj jer ćeš je odmah razljutiti. Ona mrzi kada je netko koristi radi samopromocije».

U subotu uvečer dodijelit će se nagrade na venecijanskom festivalu. Prema procjenama novinara, nagrade bi se trebali dijeliti između filmova «Life During Wartime» američkog redatelja Todda Solondza, «Lourdes» redateljice Jessice Hausner, «Lebanon» izraelskog redatelja Samuela Maoza, «Soul Kitchen» njemačkog redatelja turskog podrijetla Fatiha Akina i «Mr. Nobody» belgijskog redatelja Jacoa Van Dormaela.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika