13.09.2009. / 23:00

Autor: Dean Sinovčić

Zašto je Tom Ford bio najveća zvijezda festivala u Veneciji

Proteklog vikenda na zatvaranju filmskog festivala u Veneciji jedna od najvećih zvijezda bio je čuveni modni dizajner Tom Ford. U svojoj 48. godini Ford je režirao film "A Single Man" koji je odmah uvršten u konkurenciju venecijanskog festivala, a glavne uloge glume Colin Firth i Julianne Moore

Tom Ford i Julianne MooreTom Ford i Julianne MooreFilm modnog dizajnera Toma Forda je temeljen na istoimenoj knjizi Christophera Isherwooda, čija je radnja smještena u 1962. godinu i u kojem Colin Firth glumi srednjoškolskog profesora koji pati zbog smrti svog homoseksualnog partnera (Matthew Goode) s kojim je bio u vezi 16 godina.

Njegovu tugu ne mogu prevladati ni večere s najboljom prijateljicom (Julianne Moore) koja je razvedena, ni to što ga zavodi njegov učenik (Nicholas Hoult).

U Veneciji su se pored Forda pojavili i glumci iz filma, Colin Firth, Juliann Moore, Matthew Goode i Nicholas Hout, odreda odjeveni u kreacije Toma Forda. Julianne Moore se posebno pohvalila riječima "Tom Ford ne kreira za žene, ali ovo je kreirao samo za mene", pokazujući prekrasan dekolte. No, na konferenciji za novinare u Veneciji Ford je bio najveća zvijezda te je prvo morao objasniti otkud on u filmskom poslu.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Venecija, 9. dan: Suludi film čija je radnja misterija i redatelju

Venecija, 9. dan: Suludi film čija je radnja misterija i redatelju

Prošlo je 40 godina otkako je danas 76-godišnji William Friedkin režirao film „Francuska veza", dvije godine kasnije uslijedio je „Egzorcist", pa… Više

Komentari

registracija
12/9/09

mitch, 18.09.09. 00:04

Zato što je visok 192cm.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika