14.09.2009. / 11:55

Autor: Andrea Belin

Make up trikovi: 3 laka koraka do seksi izgleda

Šminka postoji da bismo naglasili ono što je na nama najljepše i prikrili eventualne nedostatke, no najvažnije je pravilo ne pretjerivati. Znate li kako se to radi?

Manje je višeManje je višeDa bi privukli pažnju pripadnika jačeg spola, ne morate obući mini suknju ili majicu najdubljeg dekoltea. Višak samopouzdanja, dobro držanje i malo make-upa pomoći će vam da izgledate besprijekorno iako se možda tog dana ne osjećate najbolje. Nudimo vam nekoliko savjeta kako se našminkati i sakriti sve nepravilnosti na licu u samo nekoliko trenutaka!

Besprijekoran ten
Ukoliko se ne možete pohvaliti čistim tenom, potrudite se ujednačiti kožu jer čisto lice bez akni garantira uspjeh. Na mrlje, prištiće ili bilo koju drugu vrstu nepravilnosti na licu nanesite korektor.

O preplanulom tenom sanjaju mnoge, međutim zimi je to teško izvedivo. Upravo zbog toga većina žena pretjera s puderom i rumenilom. Dakle, umjesto tamnog, na lice nanesite tanki sloj tekućeg pudera u nijansi kože. Nijansu rumenila odaberite sami, ali ne pretjerujte s količinom.

Pogled ispod obrva
Pogled koji niti jednog muškarca neće ostaviti ravnodušnim postići ćete mačkastim očima s dugim i gustim trepavicama. Stoga su vam olovka za oči, maskara i uvijač za trepavice neophodan pribor. Olovkom ili tušem iscrtajte liniju na gornjem i donjem kapku koje se spajaju prema krajevima obrva. Slobodno se poigrajte i sjenilima za oči.

S maskarom budite oprezni kako bi izbjegli sljepljene trepavice prepune grudica. Kada našminkate oči pričekajte da se sve dobro osuši. Nakon toga koristite uvijač i tek onda nanesite prvi sloj maskare, minutu pričekajte te namažite i drugi sloj maskare. Na kraju češljićem uklonite neželjene grudice.

Senzacionalne usne
Suhe i ispucale usne nisu nimalo privlačne oku zato ih uvijek najprije namažite hranljivim balzamom. Pričekajte da se upije i tek onda koristite olovku za usne. Ukoliko linije nisu precizne, pokušajte ponovno. Nakon toga nanesite ruž i sjajilo. Izbjegavajte tamne boje jer pod svjetlijim nijansama ruževa i sjajila, usne izgledaju prirodnije. S crvenim ružem također valja biti oprezan.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika