17.09.2009. / 17:52

Autor: Vladimir Radičević

Nacional.hr na Eurobasketu: Repeša traži navijačku podršku protiv Slovenaca

Treba napomenuti kako je trening propustio kapetan Nikša Prkačin zbog lagane prehlade, a u dobro raspoloženje igrača mogli su se uvjeriti i predsjednik HKS-a Danko Radić i glavni tajnik Željko Drakšić

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanHrvatska košarkaska reprezentacija na Eurobasketu u Poljskoj odigrala je 6 utakmica uz polovičan uspjeh, 3 pobjede i 3 poraza. No, kao što je i prije govorio izbornik Hrvatske Jasmin Repeša tek sada počinje ono po što su dosli i treba zaboraviti ono što je bilo. U hotelu Novotel, gdje su smjesteni svi igraci, u društvu Repeše pogledali smo utakmicu Slovenija - Turska kako bismo saznali s kime Hrvatska igra povijesnu utakmicu u četvrtfinalu. Nakon što je u dramatičnoj završnici Slovenija pobijedila i time izabrala Hrvatsku Repeša nam je rekao:

"Ta četvrtfinalna utakmica je pravi izazov i za naše navijače. Pa nije Slovenija toliko blizu Katowica, a Hrvatska daleko. Od Zagreba ima nesto više od 700 km... Ako će Slovenci imati veću podršku moramo se pitati zašto je to tako. Ja ne znam zašto naši navijači nisu došli, obećao sam pravi pristup, da ćemo dati sve od sebe, pa i bolju igru", objasnio je Repeša.

Hrvatska protiv Slovenije igra u petak u 21 sat, a pobjeda je vodi ravno u borbu za medalje gdje nije bila još od 1995. i Eurobasketa u Grčkoj. Sudeći po današnjem treningu (četvrtak) atmosfera u reprezentaciji je odlična i nakon dugo vremena gotovo svi igrači su bili nasmijani i prepuni sampouzdanja. Na njima se vidjelo da se sada nikoga ne boje i da je prošla pobjeda nad Njemačkom bila prekretnica.

Trening je bio dosta zahtjevan i izbornik Repeša je i po nekoliko puta ponavljao stvari koje treba ispraviti kako se na najvažnijoj utakmici na Eurobasketu protiv Slovenije ne bi ponavljale greške s prethodnih utakmica. Među igračima je pala i zezancija na račun odnosa Hrvatske i Slovenije tj. premijerke Jadranke Kosor i premijera Boruta Pahora. Netko je na treningu uz smiješak dobacio da u slučaju poraza od Slovenije odgovornost treba prebaciti na premijerku Kosor koja je izrazila želju da odnosi dviju susjednih država budu idilični.

Treba napomenuti kako je trening propustio kapetan Nikša Prkačin zbog lagane prehlade, a u dobro raspoloženje igrača mogli su se uvjeriti i predsjednik HKS-a Danko Radić i glavni tajnik Željko Drakšić koji su došli pružiti podršku reprezentativcima i izborniku prije ove važne utakmice.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/12/08

FotoFreek, 17.09.09. 19:59

J.... cemo im majku sutra!!!!Slovenci gotovi ste!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika