17.09.2009. / 21:14

Autor: Ivica Medo

Jurčić: Ne mogu šutjeti, oštećeni smo kao i u Salzburgu

Nakon poraza od Anderlechta u Europskoj ligi, trener Dinama Kruno Jurčić požalio se na suđenje mađarske sudačke šestorke

Kruno JurčićKruno Jurčić"Plaćamo preveliku školarinu u europskim utakmicama, u jednoj tvrdoj utakmici protiv protivnika koji se orijentirao na čuvanje svojih vrata, nismo stvorili puno šansi, ali ono što se napravi mora se zabiti. Tražio sam od igrača da u drugom poluvremenu nastave plesti mrežu oko suparničkih vrata i ako postignemo pogodak dobro, a ako ne, onda neka izvučemo 0:0. Primili smo pogodak iz slobodnog udarca s više od 30 metara i to iz prvog udarca na vrata gostiju. Tu se nema više što dodati", izjavio je Jurčić u uvodu svojeg izlaganja, a zatim je zastao i nakon nekoliko sekundi izustio:

"Gledao sam snimke na televiziji i mislim da smo oštećeni."

Je li vas Anderlecht nečim iznenadio?

"Danas su počela dva igrača Anderlechta koji nisu do sada igrali, pa mi je zato bilo teško predvidjeti da će ovako igrati. Igrali su s liberom, s pet igrača u zadnjem redu. Sve što smo do sada gledali Anderlecht je bila ekipa koja je igrala napadački nogomet, no danas su se odlučili za obranu."

Prije utakmice izjasnili ste se protiv uvođenja dva nova suca. Čini se da ste bili u pravu da će to izazvati samo dodatnu konfuziju.

"Samo se bojim da nećemo završiti na 22 suca. Vjerojatno će se sve prelomiti na mojim leđima, ali ako se sjetimo utakmice u Salzburgu i danas na Maksimiru, mazohistički bi bilo šutjeti. Ako se ne vidi prekršaj na Mandžukić i jedan upitan prekršaj na 30 metara, onda bi bilo nekorektno s moje strane da se ne dotaknemo toga jer to su dvije utakmice koje će utjecati na moju karijeru i karijeru mojih igrača."

Na komentar kako Dinamo nije igrao svoj igru tijekom cijelo susreta i hoće li ovaj poraz utjecati na ostvarenje zacrtanih ciljeva, Jurčić je odgovorio:

"Ne slažem se s tvrdnjom da večeras nismo igrali dobro i stoga ne mogu komentirati drugi dio pitanja."

Ajax i Timisoara odigrali su utakmicu bez golova u Amsterdamu. Jeste li iznenađeni?

"Nisam. To su čvrste utakmice, sve će sličiti na ovu večerašnju."

Slažete li se da je igra u prvom poluvremenu najbolja igra Dinama s obzirom da ste igrali protiv fizički jakog suparnika?

"Čestitam na pitanju. Eto vidite kakva podijeljena mišljenja imaju novinari. Mislim da jeste. Tako se igra kontrolirani europski nogomet i naša je zadaća da u sljedećim utakmicama igramo svih devedeset minuta kao što smo večeras igrali prvih 45 minuta", zaključio je Jurčić.

Trener Anderlechta Ariel Jacobs priznao je da njegova momčad nije odigrala osobitu partiju, ali i da se pobjedi ne gleda u zube.

"Istina je da nismo igrali dobro, ali kad se pobijedi onda je lako naći opravdanja. Danas smo imali jednu dobru šansu, a zabili smo dva gola. Prije nekoliko dana u prvenstvu smo izgubili kad smo imali sedam-osam odličnih šansi. Dinamo nas je opasno pritisnuo u prvom poluvremenu, no uspjeli smo se othrvati i na kraju zasluženo pobijediti", izjavio je trener Anderlechta Ariel Jacobs odgovarajući na pitanje belgijskog novinara koji je ustvrdio da Anderlecht nije pobijedio sa stilom.

Jacobs smatra kako Anderlecht pobjedom u Zagrebu nije osigurao prolaz u drugi krug natjecanja.

"Ne iznenađuje me remi Temišvara u Amsterdamu kad se zna da su izbacili Šahtar u kvalifikacijama Lige prvaka. Očekuje nas još puno posla, u narednih nekoliko dana imamo tešku prvenstvenu utakmicu a onda ćemo se ponovno okrenuti europskim natjecanjima. Sve je još uvijek otvoreni bez obzira što smo trenutačno prvi na ljestvici", zaključio je Jacobs.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
18/9/09

MightyMouse, 18.09.09. 00:37

Suci su krivi, teren je grbav, kiša je padala, Mamić je kihao, baba ruža je prdnula, a ja sam popio zadnje pivo...
Nešto je trulo u Dinamu čovječe treba napravit nekog reda jel? Potjerajte par igrača dovedite par novih, po mogućnosti iz južne amerike, to uvijek upali, ili još bolje neka Mamić uleti u svlačionicu i radi TVOJ posao!
Cijeli svijet nezna pravila i igrati nogomet samo ti znaš Krunoslave Jurčiću!!!
Kako je dinamo UVIJEK oštećen samo u utakmicama koje gubi?
Da je Manđo zabio zicera, igra bi se okrenula i sve sudačke greške nebi postojale.


registracija
27/7/09

columbo, 18.09.09. 07:26

Vala da sam ja na tvom mjestu gospon Kruno Jurcicu ne bih ni dana dangubio...Ajde pa si snadji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika