18.09.2009. / 13:50

Autor: Renato Baretić

Vrilo prisušilo: Kako je Tito opilješio Tuđmanova zombija

Svi se upinju otkriti političku pozadinu povratka Antuna Vrdoljaka na HRT, a nitko, čak niti kao teoretsku mogućnost, ne spominje to da je Vrdoljaku naprosto pofalilo para za testamentalni projekt "Josip Broz Tito - krvolok te bešćutni zatiratelj svega hrvatskog i vrdoljačnog"

He-he, čitam ovo sve što se piše i objavljuje o vjerojatnom povratku Antuna Vrdoljaka na HRT (ovaj put, doduše, "samo" u svojstvu člana programskog vijeća) i - nemrem bilivit. Svi se komentatori silno trude otkriti i razjasniti političku pozadinu te kandidature, svi nešto kanda šahovski kombiniraju, žrtvuju skakača za kvalitet, svima im je jasno da je to sto posto nekakvo Hebrangovo ili Šeksovo maslo, svi kuže da su zombiji Franje Tuđmana i Gojka Šuška ukrućenim nogama krenuli s Mirogoja dolje prema Prisavlju, a nitko, čak niti kao teoretsku mogućnost, ne spominje to da je Vrdoljaku možda naprosto pofalilo para za testamentalni projekt "Josip Broz Tito - krvolok te bešćutni zatiratelj svega hrvatskog i vrdoljačnog".

Vrdoljaku, naime, uvijek ponestane love. Što ćemo, čovik je umitnik, zanese se... Bilo je tako i kad je posljednji povjerenik za film pri ministarstvu kulture u tuđmanovskoj eri (zvao se, ne biste vjerovali - Antun Vrdoljak) u zadnjim danima svojeg mandata (zakulisno, naravno, tako da Dektiva nema nikakav dokaz) iskeširao ozbiljnu porezno-obvezničku lovu projektu "Duga mračna noć" redatelja, pazite sad ovo, Antuna Vrdoljaka. Potom je jedan od njih dvojice dobio za isti projekt i nofčeke Hrvatske televizije, za seriju u cirka 88 epizoda (još jedna poveznica s Titom!) a onda ih je, mjesecima kasnije, tražio još i još i još, tako da su neki drugi HTV-ovi istovremeni projekti, štono bi se u Imotskom reklo, izili govno.

Potom smo, dakako, na televiziji najmanje dvaput gledali tu seriju (nisam siguran je li išao i film, mislim da jest) a za to se dobivaju sjajni honorari, često čak i veći od onih izvornih, za premijerno prikazivanje. Sad je pak došlo recesijsko doba, nuteđavle, vrilo prisušilo, i valja se nekako pobrinuti za redovit dotok ali, jasno, opet na neki način da to Dektiva ne skuži, ili barem da ne može dokazati.

I eto nama Matana nanovo na izvoru, pod egidom olimpizma i kroatizma on se opet kani prikačiti na državnu sisu. I nema nikakve sumnje u to da će uspjeti. Recite sami - kad to Antun Vrdoljak nije uspio u svojem umjetničkom naumu? Možda, ajde, onomad potkraj osamdesetih, kad nije stigao snimiti film o slavnoj povijesti Jugoslavenske ratne mornarice, za koji je taman bio preuzeo novce...

Osim toga, budimo realni: ako Antun Vrdoljak ne snimi visokobudžetni objektivni dokumentarac o tome kolika je Tito bio pizda i đubre - tko će? Ajde, da vas čujem - kome biste drugome povjerili svoj novac za takav povijesni poduhvat? Tko vam drugi osim Antuna Vrdoljaka može, za lovu iz vaših davanja u krizni porez, podastrijeti istinu i samo istinu?

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
5/2/08

mrvabrada, 18.09.09. 15:09

A i ti si "novinar" osbni animoziti i mjesto komentatora ne daje ti pravo da pljuješ sve što imalo ima Hrvatski predznak.


registracija
30/12/08

csiki, 18.09.09. 15:41

Za vreme Tita Vrdoljak bio veliki partizan a za vreme Tudmana i kao danas ustasa a sutra jos se nezna.


registracija
16/6/09

Trenk, 19.09.09. 23:33

mrvabrada:
a i ti si "hrvat"
ono sto ti revnosno zastupas na ovom forumu, unistilo je i ponizilo, rasprodalo i opljackalo Hrvatsku.


registracija
20/9/09

francekzd, 20.09.09. 18:45

Vrdoljku je najbolje da uzgaja kokoše! :-)


registracija
22/8/07

ulice, 23.09.09. 05:10

Isprobavanje kontakta.


registracija
15/3/08

Sandzo, 24.09.09. 14:22

vrdoljak je sramota za RH


registracija
22/7/09

bm0112, 24.09.09. 21:58

molim što manje srbizama


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika