18.09.2009. / 15:16

Autor: Vladimir Radičević

Jurica Golemac: Protiv Hrvatske igrat ću kao protiv brata

Uoči četvrtfinalnog dvoboja Hrvatske i Slovenije na EP 2009. u Poljskoj, reporter Nacional.hr razgovarao je u Katowicama sa Zagrepčaninom u redovima slovenske reprezentacije Juricom Golemcom, koji priznaje kako se pred utakmicu osjeća pomalo konfuzno

Jurica Golemac, Hrvat u reprezentaciji SlovenijeJurica Golemac, Hrvat u reprezentaciji SlovenijePrelijepi poljski grad Katowice od ranih jutarnjih sati pohode horde navijača iz Slovenije kako bi u "povijesnoj utakmici", kako je sami nazivaju, dali podršku svojim košarkašima u četvrtfinalnoj utakmici koja se igra danas (petak) u 21 sat.

Po nekim procjenama, te u razgovoru sa slovenskim navijačima, u Katowice će doći između 3000 i 4000 tisuće navijača u zelenim majicama.

S druge strane Hrvatsku će doći bodriti samo rijetki fanatici te prijatelji i rodbina.
No, bez obzira na to u razgovoru s navijačima osjeća se veliki respekt prema Hrvatskoj koja, ruku na srce, do sada još nije pokazala svoje pravo lice.

"Od svih reprezentacija najmanje smo u četvrtfinalu željeli Hrvatsku. Nije nam bilo svejedno kada smo saznali da u povijesnoj utakmici moramo igrati protiv vas. Šanse su 50-50, no po meni prevaga će biti Erazem Lorbek", rekao nam je jedan od slovenskih navijača.

Respekt i možda mali strah od poraza vidjeli smo i na licima slovenskih igrača kada su iz hotela Novotel oko 10.30 sati odlazili na trening. Jedini kojem se razvukao osmijeh na lice i koji je bio odlično raspoložen je 32-godisnji Zagrepčanin Jurica Golemac, reprezentativac Slovenije, koji u oba slučaja ima razloga za zadovoljstvo.

Ako Slovenija pobijedi napravit će najveći uspjeh u povijesti SLO košarke i imat će veliku priliku osvojiti medalju, a ako pobijedi Hrvatska u polufinalu protiv Srbije svim će srcem navijati za svoju domovinu.
No, u kratko razgovoru rekao nam je kako mu zaista nije lako.

"Zaista nisam želio tu utakmicu, no sada kada je neizbježna pokušat ću igrati kao da igram klupski dvoboj. Igrat ću kao protiv brata. I protiv njega uvijek idete na pobjedu. Na utakmici neću razmišljati da igram protiv Hrvatske, no sada sam ipak malo konfuzan", rekao je Golemac.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika