19.09.2009. / 09:43

Autor: Andrea Belin

Test: 5 najstrastvenijih faza ljubavi i seksa, u kojoj ste vi!?

Zainteresirani ste za seks, ali vas ljubav nimalo ne privlači. A možda je obrnuto!? Otkrijte u kojoj fazi je vaša veza i kako ju učiniti boljom

Faze ljubavi mijenjaju se s godinamaFaze ljubavi mijenjaju se s godinamaKoliko god vam se činilo da ste napokon pronašli idealnog muškarca s kojim ste u stanju provesti ostatak života, morate znati da savršena veza jednostavno ne postoji. Nekim parovima je seks puno važniji od emocionalne bliskosti dok je kod drugih partnera situacija suprotna.

U različitim životnim fazama prioriteti u vezama se mijenjaju, a teško da ćete pogoditi trenutak u kojemu se vaše i želje vaše bolje polovice u potpunosti podudaraju. Iz razloga što je to gotovo nemoguće ostvariti, pronašli smo nekoliko vrsti ljubavi (odnosa) za koje smo sigurni da ćete se jednom u životu naći u svakoj od njih!

Ljubav na prvi pogled (Viteška ljubav)
Među partnerima koji su se upustili u vezu već nakon nekoliko susreta, vlada spolna i fizička privlačnost. Emocionalna privrženost uglavnom još ne postoji. Doduše, takva vrsta odnosa može potrajati duže vrijeme no, većinom su to veze kratkog vijeka. Jednom od partnera, često ženama, nedefinirani odnosi ne odgovaraju. Seks je jedina pozitivna stvar u vezama na prvi pogled jer su spolni odnosi jako strastveni.

Prazna ljubav
U ovoj vezi ne postoji strasti niti bilo kakve intimne bliskosti. Prazna ljubav uobičajeni je slučaj u dugim vezama kada seks postaje rutina. Na žalost, u takvim situacijama osobe tragaju za novim partnerima s kojima nadoknađuju izgubljene strasti. Djeca su jedini segment koji "povezuje" dvoje ljudi u vezi ovakve vrste. Komunikacije također nedostaje pa brakovi završavaju razvodom.

Obiteljska ljubav
Obiteljska ljubav karakteristična je za partnere u zrelim godinama. Nakon što zbrinu djecu i riješe stambeno pitanje, ne preostaje im ništa drugo nego posvetiti se jedno drugome. Tada među partnerima prevladava privrženost, vjernost i povezanost koja ostaje prisutna i nakon što seksualni život počinje stagnirati.

Romantična ljubav
Takava veza karakteristična je prvih nekoliko mjeseci nakon uplovljavanja u bračnu luku. Erupcija strasti i emocija ne nedostaje. Ovakva veza san je gotovo svih ljudi, no rijetki su oni koji takav odnos uspiju održati duže vrijeme. Romantika postepeno nestaje nakon proširenja obitelji jer supružnici svu pažnju usmjeravaju na djecu dok jedno drugoga nesvjesno zapostavljaju.

Savršena ljubav...
Na žalost vas moramo razočarati, ali takva ljubav jednostavno ne postoji. Kvaliteta seksualnog odnosa po prirodi ne opstaje cijeloga života, a i komunikacija među partnerima u određenim životnim fazama nije na najvišoj mogućoj razini.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika