19.09.2009. / 18:05

Autor: Vladimir Radičević

Nacional.hr na Eurobasketu: Ukić: Nismo htjeli ispasti pi...e

Nismo htjeli ispasti pi..ke, neki jadnici koji će dobiti po glavi od svakoga. Nitko od nas nije spavao noćas, imali smo 10 sati odmora, ali na kraju smo se uspjeli skupiti, rekao je Ukić

Roko Leni Ukić (Foto: I.Šoban)Roko Leni Ukić (Foto: I.Šoban)Minimalan cilj, koji je zacrtan prije odlaska na Eurobasket, je ostvaren. Današnjom pobjedom nad Rusima 76:69 Hrvatska je izborila plasman među šest najboljih čime je automatski ostvaren plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. u Turskoj i Eurobasket 2011. godine koji se igra u Litvi. Tako će Hrvatska napokon zaigrati na Svjetskom prvenstvu nakon 1994. godine i Toronta kada je generacija Kukoča, Rađe i ostalih osvojila broncu.

`Drago mi je što sam mogao pomoći reprezentaciji i da je ostvaren plasman na Svjetsko prvenstvo. Čujem da neki u Hrvatskoj pišu kako sam star i slično, no ja im poručujem da želim igrati za Hrvatsku i dalje i da nikada nisam fizički bio jači. Ako me sljedeći izbornik pozove - tu sam`, poručio je 31-godišnji centar Nikola Vujčić kojeg je izbornik Repeša - po mišljenju svih novinara - premalo koristio i previše puta rotirao po sistemu klupa-parket-klupa.

No, na tu temu Vujčić nije želio previše govoriti iako je jasno kako je razočaran odnosom Repeše prema njemu. Ipak je riječ o igraču koji je pet puta proglašen najboljim centrom u Europi. No, to je neka druga tema.

Najbolji igrač Hrvatske Roko Leni Ukić nakon teške pobjede nad Rusijom (ubacio je 18 poena uz 8 asistencija), kojom je izboreno Svjetsko prvenstvo, rekao je `Nitko ovo ne može proglasiti uspjehom, ali barem smo učinili nešto. Nismo htjeli ispasti pi..ke, neki jadnici koji će dobiti po glavi od svakoga. Nitko od nas nije spavao noćas, imali smo 10 sati odmora, ali na kraju smo se uspjeli skupiti. Trebamo biti ponosni, nakon tko zna koliko godina izborili smo plasman na Svjetsko prvenstvo i nastavili kontinuitet igranja na velikim natjecanjima`.

Na kraju priče, uoči potpuno nevažne sutrašnje utakmice protiv Francuske za 5. mjesto, izbornik Repeša je na pitanje novinara `je li službeno napušta mjesto izbornika reprezentacije` rekao: `Prije svega trebamo biti gospoda, a ne klošari, da to ide nekim svojim tijekom. Ne treba bezveze pričati gluposti. Uostalom prvenstvo još nije gotovo. Kad sve završi treba napraviti detaljnu analizu što i kako`.

No, osvrnuo se Repeša i na tešku utakmicu s Rusijom kojoj su osigurana sljedeća dva velika natjecanja... "Ponosan sam na igrače zbog pobjede, ali i zbog toga kako su se stigli energetski oporaviti nakon onog poraza jučer. Nisam spavao cijelu noć, a i kod igrača je bila takva situacija."

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika