24.09.2009. / 14:26

Autor: Hina

Tuzlanske općinske vlasti podnijele kaznenu prijavu protiv Dodika

Reagirajući na kaznenu prijavu, Dodikova glasnogovornica Biljana Bokić tijekom dana je kazala kako je premijer RS želio jedino istaknuti potrebu da se svi ratni zločini do kraja istraže

Milorad DodikMilorad DodikOpćinsko državno odvjetništvo u Tuzli podnijelo je u četvrtak kaznenu prijavu protiv predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika smatrajući ga odgovornim za pokušaj minoriziranja ratnih zločina odnosno zbog izjava u kojima je tvrdio da su masakri nad civilima u Tuzli i u Sarajevu počinjeni tijekom rata zapravo inscenirani.

Kaznena prijava protiv Dodika podnesena je na temelju odluke općinskog vijeća Tuzle donesene prošlog tjedna kada je Dodik izjavio kako postoje indicije da je "insceniran" masakr koji se dogodio u tom gradu 25. svibnja 1995. i u kojemu je od samo jedne topničke granate ispaljene s položaja bosanskih Srba ubijena 71 osoba a ranjeno njih više od 150.

Dodik je tada kazao kako je ono što se zbilo u Tuzli urađeno "po istom scenariju" kao i dva masakra na sarajevskoj tržnici Markale.

Općinsko vijeće Tuzle zaključilo je kako je ta izjava "uvredljiva i monstruozna" te da predstavlja pritisak na pravosuđe u žalbenom postupku protiv generala bivše vojske bosanskih Srba Novaka Đukića koji je zbog tog zločina nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora.

Reagirajući na kaznenu prijavu, Dodikova glasnogovornica Biljana Bokić tijekom dana je kazala kako je premijer RS želio jedino istaknuti potrebu da se svi ratni zločini do kraja istraže.

"Sve što je Dodik rekao o zločinima na Markalama i Tuzli u funkciji je poziva da se dođe do istine o zločinima i procesuiranja stvarnih izvršilaca", izjavila je Bokić ustvrdivši kako premijer RS odlučno osuđuje sve ratne zločine i zalaže se za progon njihovih počinitelja "sve dok su živi".

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 24.09.09. 14:52

bravo za slobodarsku Tuzlu, gdje su chetici 15.05.1992. polomili zube!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika