24.09.2009. / 14:43

Autor: Hina

Ruski prijedlog o povećanju trošarina na pivo pogodio Carlsberg

Analitičari ističu kako zasad nije utvrđeno kakav bi utjecaj ta mjera mogla imati na prihode od prodaje piva u Rusiji

Cijena boce piva od pola litre u Rusiji stoji između 20 i 50 rubljiCijena boce piva od pola litre u Rusiji stoji između 20 i 50 rubljiPrijedlog ruske vlade o utrostručenju trošarina na pivo do 2012. uzdrmao je u četvrtak danskog proizvođača piva Carlsberg kojem je Rusija važno tržište.

Dionice kompanije izgubile su u četvrtak na vrijednosti više od tri posto u trgovini na burzi u Kopenhagenu budući da je Rusija važno razvojno tržište za tog četvrtog po veličini u svijetu proizvođača piva, u čijem je vlasništvu ruska Baltika. Prošle je godine Carlsberg imao udio u ruskom tržištu od 38,3 posto.

Ruska je vlada u srijedu navečer odobrila proračun za 2010. koji uključuje i plan o trostrukom povećanju trošarina na pivo sa sadašnje tri rublje. To bi vladi u idućoj godini priskrbilo dodatnih 65,1 milijardi rublji proračunskih prihoda.

Cijena boce piva od pola litre u Rusiji stoji između 20 i 50 rublji.

Glasnogovornik Carlsberga kazao je kako kompanija još uvijek ne zna kako će glasiti konačna verzija prijedloga koji biti upućen na čitanje ruskom parlamentu Dumi. "Nemamo nikakvih informacija kakav će prijedlog na kraju sročiti niti što će zapravo ministar financija predložiti, tako da nemamo komentara", kazao je glasnogovornik Jens Peter Skaarup.

Analitičari ističu kako zasad nije utvrđeno kakav bi utjecaj ta mjera mogla imati na prihode od prodaje piva u Rusiji.

Vezane vijesti

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika