26.09.2009. / 15:26

Autor: Vladimir Radičević

TEST Lexus RX 450h: Prestiž u skladu s prirodom

Japanska tvrtka Toyota i njen luksuzni brand Lexus nedavno su u Hrvatskoj započeli prodaju druge generacije pogona Lexus Hybrid Drive, automobila koji kombinira 10 posto povećanja snage motora s najnižom potrošnjom goriva za crossover visoke klase od 6,3 l/100 km te emisijom CO2 od samo 148 g/km

Lexus RX 450h troši manje goriva od svih crossovera visoke klaseLexus RX 450h troši manje goriva od svih crossovera visoke klaseNovi Lexus RX 450h imali smo prilike prije nekoliko mjeseci isprobati u Budimpešti, a sada kad smo utvrdili gradivo po ulicama Zagreba i Hrvatske ocjena je - savršenstvo bez mane. Osim što troši najmanje goriva od svih crossovera visoke klase svaki detalj na ovom automobilu ima svoju priču, bilo unutar kokpita ili na karoseriji.

Cijena testnog modela od 687.225 kuna

Testni model s paketom opreme Luxury Premium - koji je toliko bogat da je to teško riječima opisati - košta Dizajn automobila nije revolucionaran, ali motor je pravi tehnološki biser Dizajn automobila nije revolucionaran, ali motor je pravi tehnološki biser 687.225 kuna što u prijevodu znači kako si ovaj vrlo aerodinamični crossover automobil mogu priuštiti samo oni dubljeg džepa. Užitak vožnje po gradu, kada automobil pokreće hibridni pogon od 123 KS, zaista je nevjerojatan.

Nevjerojatno tih dok se ne probudi benzinski V6 motor

Lexus jednostavno klizi i gotovo ga se ništa ne čuje jer vozi samo na Svakom detalju u unutršnjosti automobila posvećena je posebna pažnjaSvakom detalju u unutršnjosti automobila posvećena je posebna pažnjastruju, no pritiskom papučice gasa malo snažnije budi se u potpunosti benzinski V6 motor s 3456 ccm i 183 KS što u zbroju daje čak 299 KS. Kako bi vozač u svakom trenutku znao koliko brzo vozi pomoću tzv. Hand up displeja na staklu u razini glave digitalno je ispisana točna brzina. Inače, osnovni model Lexus 450h košta 550.515 kuna što je ipak znatno manje od full opremljenog. Iako cijena na prvi pogled izgleda puno za ono što kupac dobija u ovoj klasi ovaj automobil s hibridnim pogonom i automatskim mjenjačem je definitivno best buy.

Vezane vijesti

Peugeot 3008 HYbrid4 - Prvi dizelski hibridni crossover na svijetu

Peugeot 3008 HYbrid4 - Prvi dizelski hibridni crossover na svijetu

Peugeot je predstavio prvi serijski dizel-električni hibridni automobil - 3008 Hybrid. Radi se o "križancu" kompaktnog monovolumena, dizelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika