27.09.2009. / 23:00

Autor: Jelena Badovinac

Dossier: Što o estetskoj kirurgiji misle supruge najpoznatijih kirurga?

Estetska kirurgija danas je dostupna svakome tko može platiti takvu vrstu operativnog zahvata. Za ovaj smo članak odabrali supruge nekih od najeminentnijih stručnjaka s tog područja u Hrvatskoj: Sašu Borić Poljanec, suprugu dr. Vladimira Borića, Mariju Žgaljardić, suprugu dr. Zorana Žgaljardića i Sanju Zambelli, suprugu dr. Marija Zambellija

Sanja i Mario ZambelliSanja i Mario ZambelliSve tri naše sugovornice su udate za estetske kirurge koji danas imaju svoje privatne klinike i time im je najdostupnije sve ono što danas nudi ta grana medicine. Najviše nas je zanimalo koliko one koriste te mogućnosti i kakav je njihov stav prema toj vrsti korektivnih zahvata. S nama su podijelile svoja iskustva i stavove.

U Hrvatskoj su, prema onome što su nam rekli gore nabrojeni liječnici, najčešće i najpopularnije operacije povećanja i podizanja grudi, korekcija nosa, liposukcija, operacija nabora na trbuhu i face lifting, no tu je i onaj drugi dio estetske kirurgije koji nije isključivo samo korektivan. Mnoge žene nakon odstranjivanja dojke uslijed karcinoma odlučuju se na operativni zahvat u kojem im se opet umjetno naprave simetrične grudi, a tu su i vrlo česte operacije facijalisa glave nakon pretpljenih ozljeda bilo koje vrste.

Marija Žgaljardić s kojom smo razgovarali u Opatiji, gdje se nalazi i klinika njezina supruga, maksiofacijalnog i kozmetskog kirurga, koji će za mjesec dana istu takvu otvoriti i u Zagrebu, rekla nam je kako je prije nekoliko godina operirala grudi, no isključivo iz zdravstvenih razloga. (Foto: Mateja Vrčković)


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Budan slomio nos na treningu, slijedi mu operacija

Budan slomio nos na treningu, slijedi mu operacija

U četvrtak poslijepodne na treningu Palermovih nogometaša nosnu je kost pri sudaru s jednim suigračem slomio hrvatski centarfor talijanskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika