28.09.2009. / 15:41

Autor: Hina

Svakako isprobajte: Ekstrakt zelenog čaja brzo uklanja bore

Kombinacija svijetlećih dioda (LED) i losiona izrađena od ekstrakta zelenog čaja djeluje deset puta brže nego sličan tretman bora koji se provodi samo svijetlećim diodama, objavio je časopis Crystal Growth and Design

Zeleni čaj pomaže u borbi s jakim boramaZeleni čaj pomaže u borbi s jakim boramaKombinacija terapije svijetlećim diodama i ekstraktom zelenog čaja mnogo uspješnije uklanja bore na licu nego konvencionalne terapije, tvrde njemački istraživači.

Kombinacija svijetlećih dioda (LED) i losiona izrađena od ekstrakta zelenog čaja djeluje deset puta brže nego sličan tretman bora koji se provodi samo svijetlećim diodama, objavio je časopis Crystal Growth and Design.

Istraživači Andrei Sommer i Dan Zhu više od 40 godina primjenjuju fototerapiju za zacjeljivanje rana pacijenata. No izlaganjem snažnoj fototerapiji stvaraju se visoke razine reaktivnih spojeva kisika koji može oštetiti stanice. Pokušavajući ublažiti taj učinak, znanstvenici su kombinirali fototerapiju sa snažnim antioksidansom iz ekstrakta zelenog čaja.

Kad su primijenili taj tretman za smanjivanje bora na licu, primijetili su da djeluje deset puta brže od same fototerapije. Dvojica znanstvenika kažu da bi njihovo otkriće moglo biti temelj za "uspješan program pomlađivanja lica" i pridonijeti novim otkrićima o djelovanju reaktivnih spojeva kisika na starenje stanice.

Vezane vijesti

Zelenim čajem do samostalnosti u starosti

Zelenim čajem do samostalnosti u starosti

Starije osobe koje redovito piju zeleni čaj sposobnije su voditi samostalni život i neovisnije su od svojih vršnjaka, pokazalo je japansko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika