29.09.2009. / 11:52

Autor: Andrea Belin

Isprobajte 5 najučinkovitijih prirodnih afrodizijaka

Čarobne sastojke koji potiču seksualnu želju možemo naći u mnogim biljkama koje svakodnevno upotrebljavamo u prehrani. Mi vam nudimo samo neke od njih!

Uživajte u namirnicama koje potiču seksualnu željuUživajte u namirnicama koje potiču seksualnu željuPoznato je da sastojci nekih namirnica djeluju na povećanje seksualnog nagona zbog euforičnog i dinamičnog učinka na cijelo tijelo ili samo na određene dijelove. Takve namirnice se zovu afrodizijaci, a kada seksualni život počinje stagnirati, ne bi bilo loše potražiti njihovu pomoć jer će potaknuti seksualnu želju.
Čarobne sastojke možemo naći u mnogim biljkama koje svakodnevno upotrebljavamo u prehrani. Mi vam nudimo samo neke od njih!

Zeleni anis
Anis je jednogodišnja, trideset do šezdeset centimetara visoka nježna biljka. Ima karakteristično lišće različitog oblika, a uglavnom se koristi kao mirisni dodatak u nekim pecivima. Ovaj začin aktivira živčani sustav i ubrzava izlučivanje hormona te uzrokuje blagu euforiju.
Najjednostavnije ga je pripremiti kao čaj. U pola litre vode stavite deset do petnaest grama suhih sjemenki. Napitak ostvite nekoliko minuta da se ohladi i nakon toga ga popijte.

Ječam
Ječam se najviše upotrebljava kao sirovina u proizvodnji piva i viskija, dok je u ljudskoj prehrani ova vrijedna namirnica zanemarena. Ova žitarica blagotvorno djeluje na protok krvi kroz organizam, a čisti i preponske i genitalne kanale. Također ga je dobro konzumirati kao napitak, primjerice skuhajte čaj za koji vam je potrebno deset grama jačmene slame koju stavite u litru vode. Pijte dvije do tri šalice na dan.

Cimet
Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina, a često se koristi u slasticama s voćem i orašastim plodovima, poput savijača od jabuka i šljiva, baklava, kompota i džemova. Ukoliko niste veliki ljubitelj ovog začina, vrijeme je da ga počnete konzumirati jer se pokazalo da cimet također potiče seksualnu želju. Čaj se, primjerice priprema od deset do petnaest grama cimeta na pola litre vode. Zasladite ga medom i pije tri puta na dan nakon obroka.

Korijander
Korijander je jednogodišnja biljka visoka između trideset i devedeset centimetara. U europskoj kuhinji uglavnom se upotrebljava sjeme dok su južnoameričkoj i azijskoj kuhinji važni listovi koji se pripremaju kao zelje. Korijander inače poboljšava protok krvi, međutim može uzrokovati i neke neželjene učinke tako da bi ga trebalo konzumirati u manjim količinama.
Tri grama praha izmješajte s jednom žličicom meda i pustite da se otopi u ustima. Smjesu konzumirajte jednom na dan, recimo za doručak.

Komorač
Komorač je divlja ili uzgojena dvogodišnja biljka s debljim korijenom iz kojeg u prvoj godini izrastu listovi, a u drugoj godini i do dva metra visoka stabljika s listovima i cvjetovima. Komorač pojačava rad stanica, jača imunitet, zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama, blagotvorno utječe na živčani sustav i dobro raspoloženje jer djeluje smirujuće i opuštajuće. Međutim, valja ga konzumirati u manjim količinama jer sjemenke komorača u velikim količinama mogu uzrokovati živčani slom i halucinacije.
Skuhajte čaj od deset grama sjemenki i litre vode. Po jednu šalicu čaja pijte nakon svakog obroka.
Pola sata prije seksualnog odnosa možete konzumirati i četiri do šest kapljica ekstrakta komorača s pola kockice šećera.

Vezane vijesti

Top namirnice za bolji život i prevenciju zdravstvenih tegoba

Top namirnice za bolji život i prevenciju zdravstvenih tegoba

Ako se pitate zašto se stalno osjećate umorno, naduto ili vas muči neki sličan problem, odgovor se možda nalazi u vašem tanjuru. Nedostatak nekih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika