29.09.2009. / 15:34

Autor: Anamarija Kronast

Sutra konačna odluka: Hoće li Tarik Filipović smijeniti Domagoja Burića

Premda se na prvi pogled čini kako je riječ samo o kvizu i voditelju, situacija je zapravo puno ozbiljnija od toga. Pobjedi li struja Vanje Sutlića i Tarik ostane na HTV-u, to će za Domagoja Burića značiti puno više od jedne afere. Takvom bi odlukom u pitanje doveden njegov urednički integritet , ali i ostanak na televizji

Tarik FilipovićTarik FilipovićTijekom sutrašnjeg dana trebalo bi se konačno doznati kakva će biti sudbina Tarika Filipovića na mjestu voditelja kviza "Tko želi biti milijunaš".

Doduše, na ishod se malo tko usudi kladiti jer su se oko voditelja, koji je neprimjerenom izjavom o humanitarnoj pomoći za zagrebačku dječju bolnicu prilično uzburkao duhove, na državnoj televiziji sukobile dvije struje.

Jedna je, ako je vjerovati kuloarskim pričama, ona koju predvodi direktor programa Domagoj Burić, dok je s druge strane ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić.

No, premda se na prvi pogled čini kako je riječ samo o kvizu i voditelju, situacija je zapravo puno ozbiljnija od toga.
Naime, pobjedi li struja Vanje Sutlića i Tarik ostane na HTV-u, to će za Domagoja Burića značiti puno više od jedne afere. Takvom bi došao u pitanje ne samo njegov urednički integritet nego i ostanak na državnoj televiziji. Barem na sadašnjem mjestu direktora programa.

Naime, Burić je na dan incidenta suspendirao Tarika, te kaznio i smijenio odgovorne urednike, na njegovu inicijativu je smijenjen urednik Kontakt programa Mario Sedmak, na čije je mjesto postavljen Tomislav Štengl.

Kažnjena je i urednica emisije Maja Jurković kojoj će biti oduzeto 30 posto od plaće, dok je urednica Zabavnog programa Elizabet Homsi prošla ipak bolje pa će joj "skinuti" svega 10 posto.

Nadalje, Maja Jurković je doznala i to da će je u "Milijunašu" zamijeniti Andrea Grković, donedavna suradnica u kvizovima "1 protiv 100" i "Tko želi biti milijunaš".

Ipak, sve su te odluke u statusu mirovanja jer se Sutlić ne slaže s njima pa su on i Blago Markota, ravnatelj HTV-a , sve poništili.
Jučer je odlučeno da se osnuje posebno povjerenstvo koje će istražiti čitav slučaj, a sutra bi članovi komisije trebali svoje zaključke prezentirati svim akterima ove sapunice jer se snimanje mora nastaviti.

Naime, Tarik je snimio još svega dvije epizode kviza, jedna će biti emitirana u četvrtak, a druga u nedjelju.
U međuvremenu, dok je povjerenstvo raspravljao o tome je li Tarik rečenicom :"Ta bolnica u Klaićevoj trebala bi biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći...ne znam gdje je završio sav taj novac.", uistinu počinio neoprostiv zločin, urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi već je kontaktirala njegove potencijalne nasljednike.

Najčešće se spominje glumac Robert Kurbaša koji je, navodno, već bio i na probnom snimanju, no ne želi o tome razgovarati.

Kao što je objavio magazin Extra, kalkulira se i s imenima još dvojice glumaca: Janka Popovića Volarića i Damira Markovine.
Oko cijelog se slučaja očitovala i Udruga hrvatskih glumaca:

"Pomno pratimo sve ovo što se zbiva s našim kolegom Tarikom Filipovićem, s kojim smo u svakodnevnom kontaktu. Čekamo da HTV donese konačnu odluku, a bude li ona nepovoljna po Tarika, svakako ćemo reagirati." - rekao je Goran Grgić, predsjednik te udruge.

Za to vrijeme se Tarik Filipović, inače nesklon intervjuima, ispričava u svim mogućim medijima govoreći:
-"Ružno se osjećam. Čini mi se kao da gledam neki film prepun lošiih stvari. Premda znam da film završava za desetak minuta, ja još uvijek vjerujem u sretan kraj. Vjerujem u pravdu i poštenje, uspravan sam bio i uspravan ću ostati. Meni je HTV puno pružio, baš kao i ja njemu, i vjerujem da će tako biti i dalje - kaže Tarik. "
Naime, mjesečnog honorara od 35 tisuća kuna i popularnosti koju mu je donio Milijunaš, Tarik će se teško odreći.

Vezane vijesti

Višegodišnja krimi-sapunica

Višegodišnja krimi-sapunica

"Čim je Edvin Softić izašao u medije s tvrdnjom da je Dijana Čuljak suvlasnica produkcijske tvrtke, predao sam Državnom odvjetništvu Republike… Više

Komentari

registracija
8/11/06

Willie, 29.09.09. 22:48

Ovo je stvarno pravi cirkus! Pa čovjek izgleda ne smije ni kazati ono što vidi ili misli !??? Nije mi jasno odakle je taj Burić ...???? Kao da ga je sam Staljin u sistem "instalirao".
Žalosno za HTV i HR medije općenito. :(
Po svemu sudeći Tarik bi trebao možda postati slikar, npr. brzo-poteznih morskih pejsaža za neupućene turiste (?)


registracija
1/10/09

parampar, 01.10.09. 21:12

Ne mogu vjerovat! Pa bar taj Tarik nije neka specijalna faca, a čak i on vidi što se dešava! Morat će nam lijepiti usta selotejpom da bismo toliko šutjeli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika