29.09.2009. / 16:21

Autor: Vladimir Radičević

Mario Kasun: Ja sam za neke ljude iz reprezentacije mentalno nestabilan

MARIO KASUN u ekskluzivnom intervjuu za novi broj SuperKošarke, koji izlazi 1. listopada, govori koji su glavni razlozi njegove odluke da više ne igra za košarkašku reprezentaciju hrvatske. Kako ističe, loš status kod izbornik Repeše i još jedan poraz u četvrtfinalu su ga dotukli

Mario Kasun više neće nastupati za hrvatsku reprezentacijuMario Kasun više neće nastupati za hrvatsku reprezentacijuNekoliko dana nakon što se vratio u Istanbul razgovarali smo s Kasunom nadajući se kako se ohladio, da će barem odškrinuti vrata nadi kako njegova odluka o prestanku nastupa za reprezentaciju Hrvatske nije konačna. Iako se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo, sada je jasno da ondje neće biti Kasuna.
SUPERKOŠARKA: Nakon nekoliko prespavanih noći i prikupljanja dojmova, zanima nas je li odluka da više ne igrate za reprezentaciju Hrvatske zaista konačna?
- Poljska je bila moj konačni zbogom reprezentaciji. Čvrsto stojim iza svoje odluke i ponavljam kako je EP 2009. bio moj posljednji u karijeri, moj oproštaj. Od srca se zahvaljujem svim ljudima koji su mi dali podršku i bili uz mene.
SUPERKOŠARKA: Što vas je najviše razočaralo da ste tako naglo donijeli tu odluku?
- Sve se nakupilo, a jedna od stvari koja mi je smetala jesu prigovori kako mi igrači nismo pravi profesionalci. Istina je potpuno suprotna, ONI nisu bili profesionalci.
SUPERKOŠARKA: Tko su to ONI?
Mario Kasun (Foto: Igor Šoban)Mario Kasun (Foto: Igor Šoban)- Prepoznat će se, ne bih o imenima. Ja samo znam da nisam dao ni 80 posto onoga što mogu, ali sam ponosan na sebe što sam svaku utakmicu igrao s milijun posto. No očito se ne uklapam u igru jer se nekako stalno od mene tražilo da radim čuda. A tih 13 minuta, koliko sam igrao u prosjeku, odluka je izbornika. Ponavljam, ja sam očito po mišljenju nekih ljudi mentalno nestabilan.
SUPERKOŠARKA: Je li bilo teških riječi?
- Ne znam zašto uopće pričam o Eurobasketu, želim to što prije zaboraviti. Ne želim riskirati svoje zdravlje, a da me netko omalovažava i zove svakakvim pogrdnim imenima. Ja sam ozbiljan čovjek, imam 29 godina i uz to sam pravi profesionalac. Taj Eurobasket ostavio je jako velike posljedice za mene i bit će mi ožiljak za cijeli život. Šutiš, treniraš, daješ na parketu sve od sebe i uz to kipiš, i onda - logično, eksplodiraš kao što sam ja.

OSTATAK EKSKLUZIVNOG INTERVJUA S MARIOM KASUNOM PROČITAJTE U NOVO BROJU SUPERKOŠARKE KOJA JE NA SVIM KIOSCIMA OD 1. LISTOPADA!!!

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika