30.09.2009. / 17:18

Autor: Andrea Belin

10 pravih recepata za savršenu vezu

Kvalitetna veza ne temelji se samo na dobrom seksu. Želite li poboljšati i učvrstiti odnos s partnerom morate promijeniti i neke druge segmente. Ukoliko je situacija toliko zabrinjavajuća možda ne bi bilo loše da potražite pomoć stručnjaka. Ako se ipak niste još toliko udaljili, jedno iskreno "hvala" riješiti će sve vaše "probleme"

1. Igrajte se zajedno
Važno je ne okretati glavu od problema, svi ih imajuVažno je ne okretati glavu od problema, svi ih imajuUkoliko svaki dan provodite na isti način, pronađite sport ili hobi koji oboje obožavate. Aktivnosti kao što su planinarenje, vožnja biciklom pa čak i kuhanje, uz male preinake mogu postati jako zanimljivi.

2. Učinite vezu dinamičnom
Sasvim je normalno da u nekim životnim fazama odnos s partnerom postane dosadan. Kako bi izbjegli takva razdoblja, u vezu svakodnevno unosite novitete. Nije važno je li to običan odlazak u kino ili neko romantično putovanje za vikend. Bitno je samo da u tome što radite sa svojom boljom polovicom uistinu uživate.

3. Borite se za svoja prava
Tijekom žešćih rasprava kada ste uistinu sigurni da su vaši argumenti vjerodostojniji, pustite partnera da iznese svoje mišljenje. Međutim, potrudite se da i vi, u situacijama kada je vaš partner u pravu, uspijete doći do riječi.

4. Ponovno osvojite partnera
Prisjetite se na koji ste način uopće osvojili partnera i kako ste se zabavljali na početku veze. Jedno obično "molim te" ili "hvala" pokazati će vašoj boljoj polovici da ju još uvijek poštujete i volite.

5. Nemojte se inatiti
Probleme je najlakše riješiti razgovorom pa sljedeći put objasnite partneru koji vas njegovi postupci živciraju. Možda ste se u djetinjstvu inatili roditeljima, ali u ljubavnoj vezi stvari ipak funkcioniraju na malo drugačiji način.

6. Udružite mane
Biti u vezi u osnovi znači zajedništvo. Dakle, da bi veza savršeno funkcionirala osim vrlina, potrebno je udružiti i mane. Ukoliko preko nekih stvari ne možete prijeći, možda je prekid veze bolja varijanta.

7. Poželite se jedno drugog
Ponekad je dobro da se ne vidite po nekoliko dana jer ćete se više zaželjeti jedno drugoga. Dakle, izađite s prijateljicama i pustite partnera da se zabavi s prijateljima, a nakon toga se uputite u njegov krevet. Vjerujemo da će vam pokazati koliko ste mu nedostajali.

8. Razgovarajte
Razgovarajte o budućnosti, novcu, vjernosti, djeci.... Razgovori o ovakvim općenitim temama pokazati će vam jeste li uopće stvoreni jedno za drugo i da li vam se životni interesi podudaraju.

9. Nemojte se prestati smijati
Naučite se šaliti na vlastiti račun, ali i na račun svog partnera. Umjesto da ga svaki put izgrdite kada, primjerice u mašinu s bijelim rubljem ubaci svoju tamno plavu čarapu, nagradite ga poljupcem. Naravno, prethodno mu objasnite da miješanje bijelog i šarenog rublja ubuduće izbjegava.

10. U kriznim situacijama, potražite pomoć stručnjaka
Statistike pokazuju da parovi koji se ne srame u kriznim situacijama potražiti stručnu pomoć, uistinu uspijevaju prebroditi krizu. Dakle, ako vam je stalo do partnera i želite spasiti vezu, ali sami nikako ne možete pronaći rješenje, posjetite psihologa ili bračnog savjetnika.

Vezane vijesti

Princ Harry se zaljubio u pop pjevačicu

Princ Harry se zaljubio u pop pjevačicu

Princ Harry ponovno je zaljubljen! Srce mu je osvojila pjevačica popularne britanske pop grupe The Saturdays, 24-godišnja Mollie King. Ona i Harry… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika