01.10.2009. / 11:50

Autor: Anamarija Kronast

Slučaj 'Milijunaš': Burić i Markota urotili se protiv ravnatelja Sutlića

Bez obzira što je do daljnjeg riješena sudbina voditelja koji je neprimjerenom izjavom o Klaićevoj bolnici prilično uzburkao duhove, sve je jasnije kako je glumac-voditelj zapravo samo poslužio kao povod za razračunavanje urednika i direktora HTV-a

Domagoj Burić i Vanja Sutlić sa suprugamaDomagoj Burić i Vanja Sutlić sa suprugamaNi dan nakon što su mjerodavne službe na HTV-u odlučile kako će Tarik Filipović ostati na mjestu voditelja kviza "Tko želi biti milijunaš" do isteka ugovora, na državnoj televiziji se ne nazire kraj ovoj sapunici.

Naime, bez obzira što je do daljnjeg riješena sudbina voditelja koji je neprimjerenom izjavom o Klaićevoj bolnici prilično uzburkao duhove, sve je jasnije kako je glumac-voditelj zapravo samo poslužio kao povod za razračunavanje urednika i direktora HTV-a.

U prvoj verziji jednu je struju predvodio direktor programa Domagoj Burić, dok su s druge strane bili ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić i ravnatelj HTV-a Blago Markota. Direktor programa odlučio je oštro kazniti Tarika Filipovića i sve njegove nadređene, no Sutlić je poništio sve Burićeve odluke.
Već je tada postalo jasno kako je u čitavoj aferi najvažnije tko će pokazati svoj pravi utjecaj na državnoj televiziji. Mnogi su se bili unaprijed spremni kladiti da će pobjedu odnijeti dvojac Sutlić-Markota te su čak predviđali kako bi to mogao biti kraj karijere Domagoja Burića na HTV-u.

No, nakon tri dana vijećanja i čak dvije komisije (Povjerenstva u sastavu: Željko Vela, Dragutin Lucić Luce i Josip Popovac i pravne službe HRT-a) koje su trebale donjeti odluke o svim akterima afere, situacija se preko noći promijenila.

Blago Markota, ravnatelj HTV-aBlago Markota, ravnatelj HTV-aIz dobro upućenih izvora saznajemo da je ravnatelj Blago Markota odjednom odlučio stati na stranu direktora programa Domagoja Burića, premda je još do jučer podržavao ravnatelja Sutlića. Razlog takve njegove odluke zapravo nikome nije do kraja jasan jer se dosad činilo kako je Burić u čitavoj priči izvukao deblji kraj.

U međuvremenu, zaposlenicima HTV-a kojima je Domagoj Burić zaprijetio sankcijama, nitko ništa službeno nije rekao niti su dobili bilo kakve pismene odluke o najavljenim promjenama njihovih ugovora i plaća.

Podsjetimo, Domagoj Burić je na dan incidenta suspendirao Tarika Filipovića, te kaznio i smijenio odgovorne urednike. Na njegovu inicijativu je smijenjen urednik Kontakt programa Mario Sedmak, na čije je mjesto postavljen Tomislav Štengl.

Kažnjena je i urednica emisije Maja Jurković kojoj će biti oduzeto 30 posto od plaće, dok je urednica Zabavnog programa Elizabet Homsi prošla ipak bolje pa će joj "skinuti" svega 10 posto.
Stoga svi oni s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji dan jer bi tek tada trebali saznati što ih očekuje.

Naime, danas će o slučaju "Milijunaš" raspravljati ravnateljstvo HTV-a čiji su članovi: glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, ravnatelj Hrvatske televizije Blago Markota , ravnatelj Hrvatskoga radija Davor Mezulić, ravnatelj Glazbene proizvodnje HRT-a Josip Guberina i predstavnik zaposlenika HRT-a Tomislav Meštrić. Sutra se pak sastaje Programsko vijeće.

Sjednica je, inače, zakazana na inicijativu člana vijeća Hašima Bahtijarija koji smatra da je u slučaju Tarika Filipovića HRT-u nanesena šteta, jer se, prema njegovom mišljenju, u poduzetim mjerama direktora Domagoja Burića možda i nisu poštivali zakonski propisi i opći akti.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 01.10.09. 12:03

Hashim lupeta, uvlaci se hdz-ovim klonovima, a i taj buric nije daleko..ma kakva "neprimjerena izjava". Covjek rekao istinu, a li ona je po pravilu gorka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika