01.10.2009. / 15:51

Autor: Ivica Medo

Tiger Woods probio granicu od milijardu dolara

Najbolji golfer današnjice, a prema mnogima i svih vremena Tiger Woods prvi je sportaš koji je za vrijeme aktivne karijere došao do zarade od milijardu dolara, piše Forbes

Tiger WoodsTiger WoodsBonusom od 10 milijuna dolara koji je zaradio osvojivši FedEx Cup, Woods je dosegao milijardu dolara, što se očekivalo da će napraviti početkom iduće godine.

Ušavši u 2009. Woods je imao na kontu 895 milijuna dolara računajući zaradu od nagrada s turnira, apanaža za pojavljivanje na turniru, reklama, sponzora i osmišljavanja dizajna golf terena, od čega je samo ove godine zaradio 100 milijuna dolara. Dodavši tome 10 milijuna dolara bonusa za osvojeni FedEx Cup, Woods je probio magičnu brojku od milijardu dolara koju je zaradio u svojoj 13-godišnjoj profesionalnoj karijeri.

S obzirom da Woods ima tek 33 godine očekuje se da će aktivno igrati profesionalni golf još najmanje 10 godina, te se može očekivati da će do kraja karijere znatno prijeći do sada zarađeni iznos.

Vezane vijesti

Nova golferska ofenziva na Dubrovnik

Nova golferska ofenziva na Dubrovnik

Nakon godinu i pol dana pauze u pripremi projekta, krajem ožujka u Dubrovniku je obnovljena procedura razvoja golfa kao budućega dodatnog turističkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika