01.10.2009. / 21:09

Autor: Ivica Medo

Video: Neredi u centru Temišvara; Boysi "podivljali" na stadionu

Pet sati prije početka utakmice Dinama i Timisoare došle je do sukoba navijača obaju momčadi u centru Temišvara

Navijači Dinama sukobili su se s navijačima Timisoare Navijači Dinama sukobili su se s navijačima Timisoare Sukobilo se nekoliko stotina navijača s obje strane, a epilog je desetine uhićenih i ozlijeđenih navijača. Interveniralo je više od 300 policajaca kojima nije trebalo dugo vremena da uvedu red u centru grada.

Proširile su se glasine kako su se po Temišvaru mogle čuti pjesme "grobara" i "delija", odnosno navijača Partizana i Crvene zvezde koji su stigli iz Srbije s namjerom sukoba s navijačima Dinama, no za sada nema potvrde iz službenih izvora da je to istina.

U Temišvaru postoji jaka srpska zajednica, no ne zna se pouzdano jesu li neki od njih sudjelovali u sukobu s navijačima Dinama.

Do nereda je došlo i na stadionu Dan Paltinisanu kada su navijači Dinama pokušali probiti ogradu nakon što se s tribina gdje su smješteni navijači Timisoare začulo gromoglasno skandiranje: Srbija, Srbija, Srbija!!!

Neki Dinamovi navijači uspjeli su se probiti do ulici gdje su se spojili s navijačima koji su stizali na stadion i udruženim snagama pokušali su se obračunati s navijačima rumunjskog kluba, no policija je uspjela smiriti situaciju.

Policija je jedan dio navijača Dinama izvela sa stadiona, a službeni spiker objavio je kako će biti izvedni svi navijači Dinama ponovi li se sličan incident.

Prema izvješću glasnogovornice rumunjske policije u Temišvaru uhićeno je 35 navijača Dinama, ali čini se da je ta brojka puno veća.

Nakon svršetka utakmice Dinamovi navijači uputili su se prema centru grada gdje su proslavili pobjedu svojeg kluba. Za sada nema informacija o nastavku sukoba s navijačima Timisoare ili policije. Čini se da bi noć mogla proteći mirno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 02.10.09. 07:09

Imamo li mi vise ikakvih sansi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika